Sport 2015. május 4. 18:40

Kitartás és szorgalom a testépítés záloga

Képgaléria
Kitartás és szorgalom a testépítés záloga
Hatalmas sikert elérve első versenyén bronzérmet szerzett a Bodysport Tehetségkutató Kupán a junior korú Zsibrita Ádám, a félegyháziak 22 éves reménysége. A kamionosból testépítővé váló Ádám 16 éves kora óta edz és az elmúlt 8 hónapban készült komolyabban a versenyzésre. A sok lemondással és megpróbáltatással járó időszak meghozta számára az eredményt. A tervei szerint a tehetségkutatón elért sikert követően a Bodysport Nemzetközi Kupán is elindul. Ebben családja, barátai, barátnője és edzője, Vida Zoltán is támogatja.

Május 2-án Budapesten a Gabányi László Sportcsarnokban első alkalommal méretette meg magát Zsibrita Ádám, aki a 21-24 évesek (junior kategória) között állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

A versenyző elmondása szerint a pihenésre és a táplálkozásra egyaránt figyelni kell a felkészülés során. A napi edzések mellett az utolsó 1 hónapban diéta is szükséges a jó eredmény eléréséhez.

Ádám a fogyasztást 88 kilóról kezdte, a versenysúlyát 78 kilogrammban határozta meg.

Mentora, Vida Zoltán edzéstervvel és tanácsokkal látta el, amiből a későbbiek során profitálhat.

A Bodysport Tehetségkutató Kupán a pontozás 8 kötelező elem bemutatásából állt, ami után kialakult a legjobbak mezőnye. A nemzetközi verseny ennél egy fokkal bonyolultabb. Még több odafigyelést, több elem elsajátítását követeli. Egy ott elért dobogós helyezéssel a külföldi versenyek is elérhetőek lehetnek számára. Ez lehet a következő cél…

 

G. Z. 


 

Kövessen minket a Facebookon is!