Helyi hírek 2015. május 5. 14:30

Vannak, akik már ballagás előtt megkapták bizonyítványukat

Képgaléria
Vannak, akik már ballagás előtt megkapták bizonyítványukat
Kreininger Krisztina és Aczél Anett Alíz, a Közgazdasági Szakközépiskola diákjai már a ballagás előtt befejezhették tanulmányaikat, nem kell részt venniük a záróvizsgákon. Mindketten megkapták vállalkozói- és bérügyintézői oklevelüket, ugyanis Krisztina az első, Anett pedig az ötödik helyezett lett az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen.

A versenyen számot kellett adniuk az adóbevallás-, a bérek ügyintézésének rendjéről, éppúgy, mint arról, hogy miként kell felépíteni egy vállalkozást. Krisztina egy kézműves csokoládé üzem, Anett pedig egy szépségszalon üzleti tervének elkészítésével bizonyította, hogy értenek leendő szakmájukhoz. Mindkét lány örült sikerének, úgy érzik nem lesz nehéz munkát találniuk, de emellett továbbtanulni is szeretnének.

Az országos versenyen több közgés is eredményesen szerepelt. Gulyás Csilla, Gulyás Richárd, Kövesdi Bernadett, Dányi János, Harmath Hajnalka és Makány Viktor Zoltán nem kaptak ugyan végzős bizonyítványt, de eredményeik alapján több szakmai vizsga alól is felmentést kaptak. A sikeres versenyzők felkészítői : Orosziné Gulyás Ildikó, Kelemenné Móczár Éva, Hideg Mariann, Kovács Sándorné, Tasi Judit, Vidékiné Vándor Katalin, Rácz Istvánné, és Kanyó Zoltánné voltak.

s-r



 

Kövessen minket a Facebookon is!