• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • OB kvalifikációt szereztek a Fénypárducok /Az angolszász íjászat atyja előtt tisztelegtek/
Sport 2015. május 5. 17:55

OB kvalifikációt szereztek a Fénypárducok /Az angolszász íjászat atyja előtt tisztelegtek/

Képgaléria
OB kvalifikációt szereztek a Fénypárducok /Az angolszász íjászat atyja előtt tisztelegtek/
Április utolsó hétvégéjén Üllőn a Sztyeppék Népe Hagyományőrző Íjász Egyesület szervezésében zajlott le a történelmi versenysorozat kvalifikációs versenye az Országos Bajnokságra. Az üllői Dóra Majorban gyönyörű környezetben elhelyezett célok jól kihasználták a terület adta lehetőségeket. Leküzdésük nagy kihívást jelentett az íjászoknak. A Fénypárducok – KHTK Íjász Szakosztály négy tagja derekasan helytállt.

Vas Bianka aranyérmet szerzett. Vasné Köteles Anita 5. lett a nehéz felnőtt női mezőnyben. A felnőtt férfiak között Papp Zoltán kiváló teljesítménnyel negyedik, Vas Tibor második lett. Eredményeikkel a versenyzők kvalifikációt szereztek az OB-ra.

 

Május 2-án a vas megyei Nádasd adott otthont immár tizenkilencedik alkalommal az angolszász íjászat „atyjáról” Saxton T. Pope-ról elnevezett íjászversenynek. A versenyen 40yard (kb. 36 m), 50yard (kb. 45m) és 60yard (kb. 54m) kellett leadni 3x3x10 célzott lövést. A 90 lövés leadása még kipihenten is embert próbáló feladat, hát még 4 óra autóút után. Az út viszontagságai meglátszottak a Fénypárducok tagjainak eredményein is. Az edzéseken mutatott teljesítményük körülbelül 60%-kát tudták csak a versenyen hozni. Papp Zoltán 43%, Vas Tibor 44% és Vas Bianka 22%-t teljesített. Eredményeikkel az örökranglista középmezőnyébe kerültek.

 

            Vas Tibor

            Fénypárducok

Kövessen minket a Facebookon is!