Helyi hírek 2015. május 6. 15:45

Szállt az ének a Darvas iskolában

Képgaléria
Szállt az ének a Darvas iskolában
Immáron negyedik alkalommal gyűltek össze a népdalszerető fiatalok a Darvas iskolában. A Dr. Katonáné Varga Krisztina által szervezett „Száll az ének” Népdaléneklési versenyre 7 iskola 25 tanulója regisztrált.

Jankovszki Zoltánné igazgatónő megnyitója után a gyerekek némi izgalommal, de annál nagyobb lelkesedéssel adták elő műsorszámaikat. Minden versenyző két dallal készült. Többen közülük népviseletben jöttek a versenyre, ezzel is megmutatva szeretetüket a népi hagyományos, az évszázados kultúra iránt.

Kapus Béla karnagy és Rádi Dezsőné nyugdíjas pedagógusok, és Maninger Ágota, a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola tanár alkották a zsürit. Amíg tanácskoztak, a Darvas iskola néptánc csoportja szórakoztatta és táncoltatta meg a fáradt versenyzőket és tanáraikat. A táncokat Varga Andreas, a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola oktatója tanította be.

A színvonalas népzenei találkozó ismét bebizonyította, hogy a „Zene mindenkié”. Bartók és Kodály hazájában a 21. században sem csökkent a népzenét értő, tisztelő és gyakorló fiatalok száma.

Az eredményeket és a fotókat az iskola honlapján is megtekinthetik.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!