Helyi hírek 2015. május 8. 11:00

Szakmai Nap a Darvas iskolában

Képgaléria
Szakmai Nap a Darvas iskolában
Hagyományteremtő szakmai napot tartott a Darvas József Általános Iskola. A program keretében 3-3 alsó és felső tagozatos osztályban tartottak bemutató órát a pedagógusok.

Az alsó tagozatban a magyartanításra tették a hangsúlyt: a 2. osztályban egy ismeretközlő, a 3. osztályban egy elbeszélés, 4. osztályban pedig egy történelmi olvasmányt dolgoztak fel. Az ötödik évfolyamon 3 matematika órát láthattak a kollégák: az a), b) alap és a két osztályból kialakított emelt szintű matematika csoportban. A pedagógusok igyekezetek az ismereteket változatosan, interaktív tábla segítségével is érdekessé tenni. 

A felkészült és rutinos pedagógusok órái között fejlesztőpedagógusok mutatták be az egyéni fejlesztés lehetőségeit, alsó tagozatban a magyarra, felső tagozatban pedig a matematikára helyezve a hangsúlyt. A játékos, változatos, a 21. század technikai eszközöket felhasználó foglalkozásokon a gyerekek élvezettel vettek részt, elmerültek a munkában. Az órák megtartása után a pedagógusok elemezték a látottakat.

Összegzésként elhangzott, hogy a pedagógus kompetenciák közül a 7 kulcskompetenciának mindenki birtokában van, de dolgoznak azon, hogy a nyolcadik kompetenciának, (az Elkötelezettség és szakmai felelősségvállalás a szakmai fejlődésért) is eleget tegyenek, akikről elmondható a Kahlil Gibrau költő által megfogalmazott gondolat, mely szerint "A jó tanító nem saját tudásának gyümölcseit osztja meg tanítványaival, hanem megmutatja nekik, hogyan arassák le saját gondolataik gyümölcseit!"

A Darvas iskola a következő tanévben is tovább folytatja a Szakmai Nap rendezvénysorozatot, és kibővítik a városi iskolák pedagógusainak meghívásával. A közös konzultáció, a "jó gyakorlatok", szakmai tapasztalatcseréjük az elkövetkező generációk fejlődését szolgálja.




 

Kövessen minket a Facebookon is!