Helyi hírek 2015. május 7. 10:30 Forrás: Petőfi Népe

Hatalmas viharkárok Bács-Kiskunban

Képgaléria
Hatalmas viharkárok Bács-Kiskunban
Több településen is áramszünet van az éjszakai vihar miatt Bács-Kiskunban. A tűzoltókat csütörtök reggelig 69 helyre riasztották, de folyamatosan futnak be újabb segélykérések.

Óriási pusztítást végzett a szerdán éjszaka tomboló vihar Bács-Kiskunban. A megyei tűzoltóknak utakra, házakra, vezetékekre dőlt fákat, faágakat kell eltávolítaniuk. A katasztrófavédelem hajnali közlése szerint Pirtó és Jászszentlászló egy részén nincs áram, de csütörtökön reggel a Kiskunmajsához tartozó Bodoglárról is érkezett jelzés, hogy ott is szünetel az áramszolgáltatás. Utóbbi helyszínen egy egész erdőt letarolt a szél, tanyákra dőltek a fák, többeket elzárva a külvilágtól. A katasztrófavédelem közlése szerint a viharos szél a kalocsai kórház tetőszerkezetét is megbontotta, mintegy harminc négyzetméteren.

Bács-Kiskun megyében egyébként Kalocsa, Öregcsertő, Kecel, Pirtó, Kiskunhalas, Jászszentlászló és Kiskunmajsa környékén pusztított leginkább a vihar. Ezeken a helyeken jég is esett, gyakran csaknem tojásnagyságú. Uszódon a műanyag terasztetőt is átlyuggatta a jég. A szerdán éjjel tomboló vihar a közlekedésben is fennakadásokat okoz. Az 5-ös főutat Kiskunfélegyházánál és Kisteleknél le kellett zárni, a forgalmat a rendőrök elterelik.
 

Katasztrofális állapotok Kiskunmajsán

Az éjszakai vihar felbecsülhetetlen károkat okozott. A belváros a külterületekhez képest „megúszta” a nagy bajt - írja hivatalos Facebook-oldalán a majsai önkormányzat. A belvárosban kidőlt fák, leszakadt ágak jelzik a vihar tombolását.

A külterületeken éjjel kettőre sikerült mentesíteni a bevezető utakat. Fák dőltek az utakra, leszakítva a vezetékeket, tönkre téve infrastruktúrát, kerítéseket. Az utak után most a kerékpárútra dőlt fákat távolítják el. A kiserdőben kidőltek a villanyoszlopok. Sok fa dőlt el, sokszor sodorva a mellette lévőt.

Bodogláron is nagy károkat okozott az ítéletidő. A falu központjában nyárfák szakadtak ki a helyükről, elvágva villany és telefonvezetéket. Itt egy egész erdő tűnt el csütörtök reggelre. A kár több tízmilliós lehet. A gazdák próbálnak kijutni tanyáikból és generátorral igyekeznek az állatok létfenntartásához szükséges áramot előállítani.



 

Kövessen minket a Facebookon is!