Gazdaság 2015. május 8. 08:25

„Minden építés alapja 2015”

„Minden építés alapja 2015”
A beton.hu a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataiknak támogatásával 2015-ben első alkalommal meghirdeti a „Minden építés alapja 2015” elnevezésű pályázatát a betonból tervezett köz- és lakóépületek, üzemek, telephelyek építész tervezői számára.

A pályázat célja megismerni és megismertetni a szakmával és a közvéleménnyel azon köz- és lakóépületeket, üzemeket és telephelyeket, amelyeknek a tervezése és megvalósítása során az elsődlegesen alkalmazott építőanyag a beton, amely a víz után a második leggyakrabban használt alapanyag a világon.

A pályázati kiírás küldetése, hogy a betonról kialakult, múltban gyökerező véleményt –miszerint a beton csupán tartószerkezetre, alapozásra való, nem esztétikus anyag – megváltoztassa, átformálja azáltal, hogy megmutatja az anyag sokoldalúságát, funkcionális és látványos alkalmazásának széles palettáját.

A 2015-ben első alkalommal kiírt pályázat azokat az építész tervezőket szólítja meg, és szándékozik díjazni, akik a betont a tervezés során nem csak a szokványos (pl. alapozás, aljzatbeton, betonváz, födém) szerkezeti elemek esetében alkalmazzák, hanem egyedi, különleges megoldásokra is. Ilyenek lehetnek többek között a beton tömegét kihasználó határoló elemek, különböző látszóbeton megoldások, különleges szerkezeti elemek, beton burkolatok, berendezések, bútorok.
 

A „Minden építés alapja 2015” pályázat összdíjazása 600.000 Ft.

További információ és a pályázatok benyújtása: www.beton.hu/palyazat

Beadási határidő: 2015. július 31. 24:00



 

Kövessen minket a Facebookon is!