Kék hírek 2015. május 11. 14:40 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Elfogták a félegyházi dílert

Képgaléria
Elfogták a félegyházi dílert
A kiskunfélegyházi rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 34 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint Kiskunfélegyházán, a Bankfaluban új pszichoaktív anyagot, úgynevezett „zsályát” árult.

A rendelkezésre álló adatok alapján a járőrök május 8-án reggel Kiskunfélegyháza belterületén ellenőriztek egy személygépkocsit. A jármű utasának ruházatából - egy zsálya néven ismert - kábítószergyanús anyag került elő. A lefoglalt anyagra a kábítószer-gyorsteszt pozitív jelzést adott.

A nyomozás adatai alapján a férfi S. Péter helyi lakostól vásárolta az anyagot. A rendőrök a 34 éves férfi tartózkodási helyén tartott házkutatás során az udvaron a derékig érő gazban, illetve egy szeméthalomban elrejtve találtak egy digitális mérleget, valamint a kábítószer készítéséhez és csomagolásához használható eszközöket. A beszerzett információk alapján a férfi szomszédságában lakó sógornőjénél is házkutatást tartottak a rendőrök, ahol szintén különböző kábítószergyanús anyagok kerültek elő, amelyeket a megalapozott gyanú szerint S. Péter rejtett el a lakásban.

Az ellenőrzések alkalmával több mint 320 gramm kábítószergyanús anyagot foglaltak le a nyomozók. A járőrök előállították S. Pétert a rendőrkapitányságra, aki a megalapozott gyanú szerint fiatalkorúaknak is árult kábító hatású anyagot. A 19 éves K. Márk a terhelttől vásárolt „zsálya” fogyasztására rábeszélte 16 éves barátnőjét, aki a szertől rosszul lett. K. Márk helyi lakost kóros szenvedélykeltés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt - szabadlábon hagyása mellett - gyanúsítottként hallgatták ki a rendőrök.

A nyomozás adatai alapján S. Péter egy kalocsai gyermekotthonban élő 15 éves fiúnak is adott el olyan anyagot, amitől a fiatal kórházba került. A 34 éves terheltet - őrizetbe vétele mellett - gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, majd javasolták előzetes letartóztatását, melyet a Kecskeméti Járásbíróság május 11-én elrendelt.



 

Kövessen minket a Facebookon is!