Gazdaság 2015. május 12. 10:20 Forrás: bacsmegye.hu

Francia vendégek érkeznek Bács-Kiskunba

Francia vendégek érkeznek Bács-Kiskunba
A dél-francia Nimes térség delegációja érkezik kedden este Bács-Kiskun megyébe, ahol a megyei közgyűlés vezetőivel a 2014-2020 közötti nemzetközi pályázatok kapcsán folytatnak elsősorban egyeztetéseket a felek.

A Nimes térségi tanács elnöke Yvan Lachaud által vezetett delegációt a megye részéről Rideg László a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke fogadja. Az esemény jelentőségét jól mutatja, hogy a szerdai tanácskozáson várhatóan részt vesz dr. Trócsányi László igazságügyi miniszter (2010-14 között francia nagykövet).

A megtárgyalásra kerülő főbb témakörök is behatárolhatóak, hiszen a francia delegáció tagja Jacky Raymond a Nimes térségi tanács felsőoktatásáért felelős alelnöke és a dél-francia térségből a szőlészet-borászatért felelős Alain Dalmas alelnök is. Vélhetően turisztikai együttműködésről is szó esik, hiszen a francia delegációt erősíti M. Sanchez a Hotel Imerator szállodalánc igazgatója.

A felek az Európai Területi Együttműködés (ETE) témakörében számos területen együttműködések kialakítását készítik elő. Meg nem erősített információk alapján viszont a találkozó legfontosabb eleme lesz a hazai jégeső elhárítás kapcsán az utóbbi időben hangsúlyosabban a köztudatba kerülő „rakétás” rendszer és a hazánkban néhány helyen elterjedt talajgenerátoros védekezés közötti különbségek megtárgyalása. Hazánknak az a célja, hogy az egész országot lefedő védelmi rendszert alakítson ki európai forrás segítségével. Vélhetően a felek döntés előkészítő lépéseket tesznek a héten lezajló tanácskozások során.

A francia delegáció csütörtökön a fővárosba utazik, majd pénteken a borotai Koch Borászatnál töltött búcsú este után szombaton utazik vissza Franciaországba.


Fotó: richpoi.com


 

Kövessen minket a Facebookon is!