Helyi hírek 2015. május 15. 15:00

A parkerdő megtisztítására vállalkoztak a batthyányisok

Képgaléria
A parkerdő megtisztítására vállalkoztak a batthyányisok
A Batthyány Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola is csatlakozott május 15-én a TeSzedd! –Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz. A diákok lelkes csapata a Parkerdő megtisztítására vállalkozott. Vezetőik Vargáné Oláh Zsuzsanna, Kocsis Krisztina, Bense Zoltán voltak. A fiatalokhoz segítőként csatlakoztak a polgármesteri iroda és a mezei őrszolgálat munkatársai is.

A TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció ma hazánk legnagyobb önkéntes mozgalma. Idén immár ötödik alkalommal valósul meg. A szemétgyűjtési akció keretében szerte az országban „tavaszi nagytakarítanak” a TeSzedd! önkéntesei. Azért szervezzük meg ezt a mozgalmat minden évben, hogy közösen megtisztítsuk szűkebb-tágabb környezetünket. Azt is szeretnénk, ha minél több ember kifejezésre juttatná a benne rejlő igényt a tisztaságra és felhagyna a szemeteléssel. Hiszen ha a kukába kerül a szemét, akkor nincs mit összeszedni. Emellett célunk az is, hogy minél többen ráérezzenek az önkéntesség ízére.

A TeSzedd! idén is szerepel nemzetközi porondon: Magyarország 2014-ben csatlakozott az akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg évről évre, és amelynek keretében idén szintén májusban szedik a szemetet egyszerre, egy hétvégén Európa polgárai.

s-r


 

Kövessen minket a Facebookon is!