Sport 2015. május 16. 08:25 Forrás: Petőfi Népe

Döntöttek a Kecskeméti TE vezetői, tulajdonosai: fellebbeznek!

Döntöttek a Kecskeméti TE vezetői, tulajdonosai: fellebbeznek!
Fellebbez a Kecskeméti TE az elsőfokú licencadó bizottság döntése ellen, mely szerint nem kaptak indulási engedélyt a 2015/2016-os NB I-es bajnoki idényre. A VER-BAU eladta tulajdoni részét a Bertransnak.

Előreláthatólag június 26-ig izgulhatnak a Kecskeméti TE szurkolói, játékosai, tulajdonosai, vezetői. Akkorra várható ugyanis a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fellebbviteli licencadó bizottságának a döntése. Akkor dől el végleg, hogy a KTE a jövő szezonban indulhat-e az NB I-ben. Mint azt megírtuk, a hírös városi klub az elsőfokú licencadó testülettől nem kapott engedélyt az induláshoz - ahogy a Győri ETO, a PMFC, a Nyíregyháza és a Pápa sem - a 2015/2016-os idényre. A KTE vezetői, tulajdonosai csütörtökön összeültek, tárgyaltak, majd úgy döntöttek, hogy fellebbeznek az első fokon született döntés ellen.
 

Rózsa Pál tulajdonos a következő közleményt jelentette meg a lila-fehér együttes honlapján:

„Tisztelt Szurkolóink! Az MLSZ licencadó bizottságának 2015. május 13-i elsőfokú döntése értelmében a KTE Labdarúgó Kft. nem kapta meg az NB I-es indulásához szükséges licencet. A döntés súlya és várható következményei miatt már a csütörtöki napon egyeztettem S. Juhász Attila ügyvezető igazgató, és Sallói István klubigazgató kollégáimmal az ügyben, mely egyeztetés pénteken folytatódott. Ezúton szeretném tájékoztatni a közvéleményt a KTE álláspontjáról: az előző időszak pénzügyi nehézségeinek megoldására múlt pénteken, a hiánypótlás alkalmával, klubunk megküldte a stabilitás helyreállítását biztosító ütemtervet, továbbá garanciát nyújtott a bizottság számára. Az előző évek költségtakarékos gazdálkodásának fenntartása, és a tulajdonos által vállalt kötelezettségek megfelelő biztosítékot jelentenek az NB I-es szerepléshez. Klubunk eddigi működése során folyamatosan nagy hangsúlyt fektetett a saját nevelésű fiatal játékosok szerepeltetésére, mely egybeesik az MLSZ csütörtökön is megerősített célkitűzésével. Az elmúlt hét év eredményei arra köteleznek, hogy minden lehetőséggel éljünk az első osztályú tagság megtartása érdekében, így mindenképpen fellebbezünk az elsőfokú licencadó bizottság döntése ellen.”

Kérdés, hogy mekkora sikerrel járnak a kecskemétiek. A fellebbviteli licencadó bizottság ugyanis nemigen szokta megváltoztatni az első fokon született - megalapozott - döntést. Újabb bizonyítékok beadására a fellebbezés során nincs lehetőség, kivéve, ha a kérelmező olyan információt tár a testület elé, amely a korábbi eljárás időpontjában is a rendelkezésére állt, ám arról önhibáján kívül nem volt tudomása. Épp ezért nem zárható ki, hogy a másodfok megváltoztatja a korábbi határozatot, ám az nem azt jelenti, hogy első fokon hibás döntés született.
 

Pénteken a következő közleményt adta közre a KTE

Szeretnénk Önöket tájékoztatni a KTE Labdarúgó Kft. tulajdonosi szerkezetében történt változásról. Mint az mindenki által ismert, 2005 óta, immár 10 éve két tulajdonosa van a társaságnak, a Bertrans Logisztikai Zrt. és a VER-BAU Kft. Az ez idő alatt elért eredmények és sikerek mindannyiunk számára emlékezetesek, Kecskemét város sporttörténelmének részévé váltak. Csütörtökön a két társaság döntése értelmében a VER-BAU Kft. az üzletrészét értékesítette a Bertrans Logisztikai Zrt. részére, amely így a KTE Labdarúgó Kft. egyedüli tulajdonosává vált. A VER-BAU Kft. ezen döntésének oka, hogy a jövőben a sportra fordított finanszírozás rendszerét megváltoztatva tagi részesedés nélkül kíván részt venni a kecskeméti sport támogatásában.

Szeretnénk leszögezni, hogy a licencadó bizottság május 12-i, elsőfokú döntése- amely ellen a Klub fellebbezéssel él-, semmilyen módon nem befolyásolta a két tulajdonos elhatározását, annál is inkább, mivel mindkét vezető bízik abban, hogy a testület mérlegeli a fellebbezéskor felsorakoztatott érveket, és a KTE az első osztályban folytathatja a 2015-2016-os bajnoki évet. A VER-BAU Kft. minden 2015. június 30-ig vállalt kötelezettségét teljesítette a Klubbal szemben, és bár a továbbiakban nem tulajdonosként, de lehetőségeihez mérten támogatóként továbbra is a KTE mellett áll. A Klub nevében szeretnénk megköszönni az egy évtizedes munkát, anyagi és erkölcsi támogatást.
 

Bekő Balázs Diósgyőrben folytatja

Hosszas egyeztetések után pont került a Bekő Balázs jövőjét firtató kérdésekre. A Kecskeméti TE vezetőedzője a következő szezont már Miskolcon, az NB I-es DVTK-nál kezdi meg. Bekő Balázs 2013 nyarán került a hírös városba, akkor a Paksra távozó Horváth Ferencet váltotta a KTE kispadján. Elődjéhez hasonlóan első NB I-es munkájába kezdett bele. „Csak pozitív emlékeim lesznek mindig Kecskemétről, rengeteg jó embert ismerhettem meg. Nagyon jól sikerült ez a 2 év, fontos időszak volt az életemben. Jól tudtam dolgozni, ennek az egyik oka az volt, hogy folyamatosan éreztem a támogatást és a segítséget mindenki részéről. Köszönettel tartozom a klubnak, a szurkolóknak, és mindenkinek, akinek ebben része volt!” Bekő Balázst Visinka Ede pályaedző és Borbély Erik erőnléti edző is követi a KTE szakmai stábjából.



 

Kövessen minket a Facebookon is!