Kék hírek 2015. május 16. 14:20 Forrás: Petőfi Népe

Gyerekeket vert át az ügynök

Gyerekeket vert át az ügynök
Több száz tanulót vert át Kecskeméten egy biztosítási alkuszcég képviselője, aki a gyerekek balesetbiztosításának előlegét tette zsebre. A rendőrség a napokban zárta le az ellene folyó nyomozást.

Árvai Edina megyei rendőrségi szóvivő a bűncselekményről elmondta, hogy az alkuszcég képviseletében eljáró 50 éves, ágasegyházi V. Tiborné 2013. június 27-én balesetbiztosítási ajánlattal kereste fel az egyik kecskeméti iskola intézményvezetőjét. Az ajánlat jó volt, 204 diák kívánt szerződést kötni, ők előleget is adtak a nőnek. Az ajánlatokat az oktatási intézmény vezetője írta alá. Később derült csak ki, hogy a díjelőlegként átadott több százezer forintot az ügynök nem fizette be a biztosítónak.

A nyomozás során arra is fény derült, hogy az 50 éves asszonynak nem ez volt az első hasonló esete. Korábban egy másik kecskeméti iskolában 25 tanuló adott át előleget az 50 éves nőnek, aki az átvett összeggel ekkor is sajátjaként rendelkezett. A nyomozók megállapították, hogy a gyanúsított 229 diákot érintően 191 szülőt csapott be.

- Az asszony megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2013 júliusától 2014 augusztusáig megtakarítási, illetve befektetési céllal életbiztosítási ajánlatot kötött 6 sértettel, azonban a kötvényeket és a kifizetett összegeket nem továbbította a biztosítóhoz, így a szerződések nem jöttek létre - fűzte hozzá a hadnagy.

A rendőrök idén februárban vették őrizetbe a nőt, aki később előzetes letartóztatásba került. V. Tiborné a nyomozás adatai szerint közel 3 millió forintos kárt okozott. A rendőrök most vádemelési javaslattal küldték tovább az ügy aktáit az ügyészségnek.



 

Kövessen minket a Facebookon is!