Sport 2015. május 16. 19:45

Gólarány-javító győzelemmel harmadik a KHTK II.

Képgaléria
Gólarány-javító győzelemmel harmadik a KHTK II.
Kötelező feladatot teljesítve fölényes 6-0-s győzelmet aratott a megyei II. osztály északi csoportjában a Kiskunfélegyházi HTK II. Ezzel az is eldőlt, hogy az együttes a bajnokság utolsó fordulójától függetlenül a harmadik helyen zárt. A végig lelkesebben és lendületesebben játszó KHTK II. ilyen arányú győzelme is megérdemelt. A csapatból Valkovics Gábor mesterhármasig jutott.

Kihasználta a Pálmonsotora szabadnapját és élt a lehetőséggel a Kiskunfélegyházi HTK II. a megyei II. osztály bajnoki hajrájában. A 25. fordulóbeli mérkőzés egyben az együttes utolsó hazai fellépése volt a 2014/15-ös szezonban.

A KHTK II. ellenfele az a Jakabszállás volt, amely legyőzte ugyan ősszel a félegyháziakat, de csupán a kilencedik helyen állt a tabellán. Számukra már nem volt tétje az összecsapásnak.

A mérkőzésen a 14. percben került előnybe a KHTK II. Kis Dániel góljával, majd a 26. percben Ábel Zsolt találatával kettőre nőtt a különbség. (2-0)

A szünetig nem változott az állás. A gyenge napot kifogó és enerváltan játszó vendégek nem sok veszélyt jelentettek a félegyháziak számára.

 

A KHTK II. a hazai publikumtól méltóképpen búcsúzva nem vett vissza a tempóból, tovább növelte góljai számát. Ebben a második félidő során oroszlánrészt vállalt Valkovics Gábor. Bő 20 perc alatt háromszor zörgette meg a jakabszállási hálót.

A köztes időben az 55. percben Fekete Tamás is feliratkozott a góllövők közé fölényessé téve a félegyháziak sikerét.

A találatok mellett számtalan lehetőség adódott, a KHTK II. kétszer is eltalálta a kapufát, de a vendégek egyik távoli bombája is a lécen csattant.

 

A Kiskunfélegyházi HTK II. tét nélkül, de presztízs meccsel zárja a bajnokságot a második helyezett Lajosmizse otthonában.

 

Bács- Kiskun Megyei II. Észak 25. ford. 2015. 05. 16.

Kiskunfélegyházi HTK II.- Jakabszállás KSE (2-0) 6-0

Gólszerzők: 14. p. Kis Dániel, 26. p. Ábel Zsolt, 51. p. Valkovics Gábor, 55. p. Fekete Tamás, 64. p. Valkovics Gábor, 71. p. Valkovics Gábor

 

 

G. Z. 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!