Helyi hírek 2015. május 19. 18:05

Budapestre kirándulhatnak Félegyháza legjobb fiatal helytörténészei

Képgaléria
Budapestre kirándulhatnak Félegyháza legjobb fiatal helytörténészei
A Városalapító hete rendezvénysorozat keretében került sor május 19-én a Kiskun múzeumban a XI. helytörténeti vetélkedő díjkiosztó ünnepségére. Az okleveleket és jutalmakat korosztályonként adták át. Mészáros Márta múzeumigazgató megköszönte a 102 csapat közel 300 tagjának a lelkes munkáját, felkészítő tanáraiknak pedig a segítséget. A versenyben résztvevő valamennyi diák közreműködését oklevéllel és egy kis édességgel jutalmazták.

A múzeum igazgatója elmondta, hogy idén a verseny két évfordulóhoz, a redemptio 270. évfordulójához, valamint Félegyháza városszépítő bizottságának 1855-ben történt megalakulásához kötődött. A csapatok a verseny során végigjárták a jeles épületeket, megismerkedtek azok történetével, és még szép, alapos dokumentációt is készítettek helyismereti felfedező útjukról.

Az 5-6. osztályosok korcsoportjában az „ÁRPÁD-HÁZIAK” csapata (Dózsa iskola) bizonyult a legügyesebbnek. Második helyen a „FÉLEGYHÁZA ANNO” közösség (Platán iskola), a harmadikon pedig a „TÖRZSFŐK” (Dózsa iskola) végeztek.

A 7-8. osztályosok vetélkedésében a „FÉLEGYHÁZI HONLEÁNYOK” (Dózsa iskola) gyűjtötték a legtöbb pontot, megelőzve ezzel a platánosok „PETŐFI LÁNYAI” és „FÉLEGYHÁZI LÉGIÓ” nevet viselő csapatait.

A középiskolások versenyében a dobogó mindhárom fokára a Móra Ferenc Gimnázium csapatai állhattak. A legfelsőre az „ŐRANGYALOK”, a másodikra az „IDŐUTAZÓK”, a harmadikra pedig a „STRAßENKINDER” ifjú helytörténészei. Az oklevelek és az édesség mellet valamennyi korosztály első hat helyen végzett csapata egy budapesti kirándulást is nyert.

H. S.


 

Kövessen minket a Facebookon is!