Kék hírek 2015. május 19. 19:15 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság

Egy hétig uralta a „drogpiacot”

Képgaléria
Egy hétig uralta a „drogpiacot”
Két szolgálaton kívüli rendőr éberségének köszönhetően sikerült elfogni Kiskunfélegyházán az egy hete letartóztatott S. Péter helyét átvevő, pszichoaktív anyagot terjesztő férfit.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kóros szenvedélykeltés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást S. Péter 34 éves helyi lakos ellen. A férfi tartózkodási helyén kábítószergyanús anyagokat találtak a nyomozók, aki a megalapozott gyanú szerint fiatalkorúaknak is árult kábító hatású anyagot. A terheltet 2015. május 11-én előzetes letartóztatásba helyezte a Kecskeméti Járásbíróság.

Két szolgálaton kívüli rendőr: Goldpergel Mihály r. főhadnagy, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság Nyomozó Alosztályának vezetője és Nagy Krisztián r. főhadnagy nyomozó 2015. május 14-én az esti órákban Kiskunfélegyháza belvárosában felismertek egy 21 éves férfit, akivel szemben a Kiskunfélegyházi Járásbíróság körözést bocsátott ki. A rendőrök az intézkedés alá vont ruházatának átvizsgálása során kábítószergyanús anyagot találtak, így a férfi előállítására intézkedtek. Kihallgatása során kiderült, hogy a nála fellelt "zsálya" néven ismert anyagot M. Gézától vásárolta. A nyomozás adatai alapján a 24 éves M. Géza vette át az egy hete letartóztatott S. Péter helyét a pszichoaktív anyag Kiskunfélegyházán történő terjesztésében.

A férfinél tartott házkutatás során több kábítószergyanús anyag került elő, melyet lefoglaltak a nyomozók. Az igazságügyi vegyészszakértő megállapította, hogy a növényi törmelék új pszichoaktív anyagnak minősül. A férfit 2015. május 15-én új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság munkatársai. A nyomozás adatai szerint több fogyasztónak hitelbe is adott "zsályát" a feltételezett elkövető.

A nyomozók kezdeményezték az őrizetbe vett terhelt előzetes letartóztatását, amelyet a Kecskeméti Járásbíróság május 17-én elrendelt. 

Kövessen minket a Facebookon is!