Helyi hírek 2015. május 20. 15:40

Megszűnik az áldatlan állapot

Képgaléria
Megszűnik az áldatlan állapot
A tervek szerint akár néhány héten belül megkezdődhet a Horváth Zoltán utca 9. szám alatti ingatlan bontása, s amennyiben minden az elképzelések szerint halad, október közepéig megtörténik a helyreállítás, azaz a talajcsere és a füvesítés is – mondta el Gyenes Attila, a körzet képviselője.

Mint ismert, márciusi ülésén határozott arról a képviselő-testület, hogy megvásárolja a hosszú ideje elhanyagolt városközponti ingatlant. Ezt a döntést Gyenes Attila stratégiai jelentőségűnek nevezte, hiszen – fogalmazott – az omladozó épület és az aggasztó higiénés állapotok miatt az önkormányzathoz folyamatosan érkeztek lakossági panaszok, másrészt a mellette lévő játszótérrel együtt immár a Dózsa György és a Horváth Zoltán utcák közötti teljes sáv önkormányzati tulajdonba került.

– Az épületet, ahol egy időben lovakat tartottak, és gyakori „vendégek” voltak a patkányok, az önkormányzat lebontatja, és a helyén első lépésként befüvesített közparkot hoz létre. A későbbiekben a pályázati lehetőségek, illetve a városfejlesztési stratégia figyelembevételével más funkciót is kaphat a terület. Az elsődleges szempont azonban az volt, hogy megszüntessük az áldatlan állapotokat – szögezte le a képviselő.

Dr. Tisóczki Tamástól, a vagyonhasznosítási csoport vezetőjétől megtudtuk, hogy az 1043 négyzetéteres telken fekvő épületek elbontására várják a jelentkezőket (a pályázati kiírás a város honlapján, az alábbi linken található: http://varos.kiskunfelegyhaza.hu/index.php/34-kiskunfelegyhazahu/kezdlap/848-ajanlatkeres-bontasi-munkak-kozbeszerzesi-ertekhatar-alatti-beszerzesehez). Az előzményekre tekintettel a bontási kiírás magában foglalja a területen 30 centiméteres mélységben a talajcserét is. Ezt követően történik meg a füvesítés. Több tucat család lakókörnyezete válik ezzel élhetőbbé.

T. T.



 

Kövessen minket a Facebookon is!