Helyi hírek 2015. május 23. 14:20 Forrás: keol.hu

Hárommilliárdos kórházintegrációs beruházás Bács-Kiskun megyében

Képgaléria
Hárommilliárdos kórházintegrációs beruházás Bács-Kiskun megyében
Megkezdődött a hárommilliárd forintból megvalósuló beruházás, melynek keretében a Bács-Kiskun Megyei Kórházba integrálódik a Kalocsai Szent Kereszt Kórház és a Kiskunfélegyházi Kórház-Rendelőintézet, Gyógyfürdő és Rehabilitációs Központ.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi koordinációért és EU-ügyekért felelős helyettes államtitkára, dr. Mészáros János jelentette be a három kórház 2,95 milliárd forintos Európai Uniós támogatásból megvalósuló fejlesztésének megkezdését a projekt nyitórendezvényén, Kecskeméten.

A Kalocsai Szent Kereszt Kórházban a sürgősségi ellátás, a digitális radiológia infrastruktúrájának fejlesztése, a központi betegfogadó és kiszolgáló terek kialakítása a cél, a Kiskunfélegyházi Telephelyen pedig műtők korszerűsítése, hozzáépítéssel sürgősségi betegellátáshoz szükséges vizsgálók és fektetők kialakítása valósulhat meg, valamint egy post-operatív részleget kívánnak kialakítani nappali kórház résszel.

A projekt részeként a Kecskeméti Megyei Kórház Nyíri úti központi telephelyén 333 millió forintból a mikrobiológiai labor és a központi sterilizáló fejlesztése kezdődött meg, melynek megvalósításával az új minimum feltételrendszer elvárásainak válik megfelelővé a kórház - mely előírja, hogy a II. és III. progresszivitási szintű osztályokkal rendelkező kórház a telephelyén vagy a közigazgatási területén M2 kompetencia szintű mikrobiológiai diagnosztikai laborral kell, hogy rendelkezzen. Az integrálás és az orvos-szakmai technológiai fejlődés hatására a központi sterilizáló feladatai megváltoznak.

Jelenleg teljes körűen kiszolgálja a központi műtőt és a klinikai osztályokat újrafelhasználhatóvá tett, sterilizált eszközökkel és szett-rendszerben egyszer használatos anyagokkal, viszont a folyamatok korszerűsítésre, a géppark megújulásra szorul. A mikrobiológiai diagnosztika kialakítása a meglévő központi labor területén tartószerkezeti átépítést nem érint, a tervezett munkálatok nem építési engedély köteles tevékenységek. Egyes területeken válaszfalakat bontanak ki, valamint új válaszfalakat építenek. Az új helyiségek átépítéssel, felújítással kialakíthatók, a sterilizáló és a labor eszközparkja megújul, korszerűsödik, a modern gépekkel gyorsabb és hatékonyabb lesz a feladatok ellátása.

Mindezek megvalósulása növeli az ellátás hatékonyságát, szervezettségét, racionálisabb és gazdaságosabb működési környezet jön létre, ahol csökken az egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférés egyenlőtlensége a kórházi ellátás területén.


Fotó: keol.hu


 

Kövessen minket a Facebookon is!