Kék hírek 2015. május 23. 15:35 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Alapos felkészülés, kiemelkedő szakmai tudás

Alapos felkészülés, kiemelkedő szakmai tudás
Az Országos Tűzoltó Szakmai Verseny Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság területi selejtezőjén, hat hivatásos és hat önkormányzati tűzoltó-parancsnokság csapata mérte össze tűzoltási és műszaki mentési szakmai tudását, május 21-én Szabadszálláson.

A szakmai versenyek a tűzoltók felkészültségének szinten tartását és emelését hivatottak elősegíteni. A szervezők nehéz, összetett szakmai feladatokból állították össze a versenyszámokat. Minden tűzoltóság a legjobbjait küldte, az erős mezőnyben szoros volt a küzdelem. Mindenki nagyon jól teljesített, a bíráknak nem volt könnyű a feladatuk.

A versenyt Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, megyei igazgató nyitotta meg és köszöntötte a versenyre érkezett állományt. A megnyitót követően minden csapat sorszámot húzott és kezdetét vette a megmérettetés. A versenyzők elméleti tudásukról tesztlap kitöltésével adtak számot. A riasztási feladat végrehajtását követően a gépjárművezetők teljes állománnyal teljesítették a vezetéstechnikai pályát.

A következő állomáshelyen műszaki mentési tudásukat mutatták be a tűzoltók. Tűzoltási és életmentési feladatként egy négyszintes épület füsttel telített pincéjéből egy személyt kellett kimenteni, majd a harmadik emeleten lévő feltételezett tüzet kellett eloltani. Az eredményhirdetésen Gyapjas János tű. alezredes, igazgatóhelyettes értékelte a versenyzők teljesítményét és beszédében kiemelte a résztvevők alapos felkészültségét.
 

A hivatásos tűzoltó-parancsnokságok közül:

I. helyezést ért el a Kecskeméti Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata,

II. helyezést ért el a Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata,

III. helyezést ért el a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság csapata.



 

Kövessen minket a Facebookon is!