Helyi hírek 2015. május 25. 14:45

Bajuszkirály, akinek a bajusz nem játék, hanem küldetés

Képgaléria
Bajuszkirály, akinek a bajusz nem játék, hanem küldetés
A marosvásárhelyi Szentpétery István lett a VII. Kunsági Bajuszfesztivál bajuszkirálya. A harmadik alkalommal megválasztott kunsági bajuszkirály ismét megfogadta, hogy királyi bajuszát jól karbantartja, valamint egy éves királysága idején az ősi magyar bajuszhagyományt és annak követését hirdeti.

A VII. Kunsági Bajuszfesztiválon öt kategóriában értékelte a bajuszt viselők megjelenését, szőrzetük gondozását, ízlésességét. A verseny a következőképpen alakult:

Bajusz szakállal kategóriában a német vendégek foglalták el a dobogó mindhárom helyét. Első lett Norbert Topf (Lilienfeld), második Jürgen Burkhardt (Leinfelden Echterdingen), harmadik Otto Neuberger (Leinfelden Echterdingen).

A kifent bajusz kategóriában már a magyarok jeleskedtek. A legtöbb pontot Balogh Ádám (Dunakeszi) kapta a zsűritől. Mögötte végzett a versenyben Szalka Balázs (Budapest) és Simándi László (Debrecen).

A természetes bajusz kategóriában Wolfgang Schneider (Stuttgart) nyert, maga mögé utasítva a szintén stuttgarti Jakab Zsoltot és a kecskeméti Balanyi Zsoltot.

Magyar bajusz kategóriában verhetetlennek bizonyultak a hazaiak. A legszebb arcdísznek Ézsiás Vencel (Jászfényszaru) bajuszát ítélték. A második helyért járó díjat Járomi Zsolt (Erdőkertes) vehette át. Harmadik helyezett Ambrus Kristóf (Sárospatak) lett.

A versenynek volt egy különleges kategóriája is. Ennek során a bajuszok fesztávát mérték le. Ennek során kiderült, hogy Ambrus Kristóf bajsza 38, Járomi Zsolté 33, Bajkai Istváné 31 centiméterre nyúlik.

H. S.


 

Kövessen minket a Facebookon is!