Kultúra 2015. május 25. 16:00

A festészet az ember belső, lelki világának kitárulkozása

Képgaléria
A festészet az ember belső, lelki világának kitárulkozása
Csizmadia Krisztina festőművésznek, a Dulity Tibor Alkotótábor tagjának nyílt kiállítása május 23-án a Móra Ferenc Művelődési Központban. „Képein keresztül megmutatta belső lelki világát is. Látjuk, hogy tele van érdeklődéssel, figyelemmel, elhatározással.” Ezekkel a mondatokkal kezdte a kiállítás megnyitóját Rátkai Zsuzsanna.

Sok olyan kiállítást láthattunk, ami egyszerűen csak leképez valamit. Ábrázol, de csak annyit látunk, amennyit eddig is tudtunk. Az ügyes kézzel megrajzolt kép, a valóság lemásolása még kevés. Kevés, mert nem mond többet a valóságnál. Ezek a képek többek az egyszerű ábrázolásnál. Itt megtalálhatjuk a belső világot, az alkotóét, és a magunkét is. Kriszta erősen kötődik a természethez. Tudhatjuk róla azt is, hogy a nyári táborok vonzásában él. Így született meg az az elhatározása is, hogy komolyabban akar foglalkozni a festészettel. Ehhez az induláshoz talált a táborokban társakat, mestereket, segítő kritikát és iránymutató biztatást. Jelenleg annak az alkotói szakaszának vagyunk tanúi, amikor már túl van az induláson, még több féle téma, hangulat és stílus érdekli, de kifejezésmódja egyre karakteresebb, határozottabb – mondta el a tárlat ajánlásában Rátkai Zsuzsanna.

Csizmadia Krisztina kiállítás megnyitóján zenés produkcióval közreműködtek a Móra Ferenc Gimnázium diákjai, Kapus Diana, Lantos Réka, Lantos Viktória, Karádi István és Jankovszki Réka.

H. S.


 

Kövessen minket a Facebookon is!