Helyi hírek 2015. május 26. 16:10

„Végy egy könyvet, tégy egy könyvet”

Képgaléria
Kiskunfélegyházán az országos mozgalomhoz kapcsolódóan ma adták át az „OlvasLakokat”. A városi könyvtár már „bababarát” és „madárbarát” terület. Ez adta az ötletet, hogy a könyvtár melletti Herman Ottó emlékparkban, és a város több pontján is, a madáretetőkhöz hasonló formájú kis könyvespolcokat helyezzünk ki - mondta el Kállainé Vereb Mária, a városi könyvtár igazgatója az első „OlvasLak” átadásakor.

Az „OlvasLakokban” található könyveket bárki kézbe veheti, leülve a padra beleolvashat, akár haza is viheti elolvasni. De nemcsak elvinni lehet a könyveket, hanem gyarapítani is a kínálatot olyan kötetekkel, amelyeket szívesen teszünk közkinccsé. Tulajdonképpen egy ingyenes „becsületkönyvtár” jött létre, amelyet feltételek nélkül használhatunk és gyarapíthatunk. A szabadtéri könyvespolc mától elérhető lesz a könyvtár mögötti parkban, a buszpályaudvar parkjában és a városi strandon is.

Az első OlvasLakot Csányi József polgármester, a másodikat Rosta Ferenc alpolgármester leplezte le. Mindketten könyvekkel is gyarapították a mini könyvespolcokat. De nem ők voltak az egyedüliek, akik úgy gondolták, hogy bővíteni kell az állományt. Egy kedves, idős hölgy alig várta már, hogy vége legyen az ünnepélyes átadásnak, és közkinccsé tehessen néhány – számára kedves és értékes – könyvet.

Az OlvasLakok átadásán rövid irodalmi műsorral közreműködtek a Móra Ferenc Gimnázium diákjai, valamint a Pedagógus Nyugdíjas Klub tagjai. 

s-r


 

Kövessen minket a Facebookon is!