Helyi hírek 2015. május 27. 12:35

Sikeres volt a Kandó

Sikeres volt a Kandó
A kecskeméti Kandó Kálmán Szakközépiskola diákjainak járműve igen jó hatásfokúnak bizonyult a Rotterdamban véget ért Shell Eco Marathon versenyen.

Európa egyik legnagyobb üzemanyag-hatékonysági és innovációs erőpróbáján idén hat diákcsapat képviselte hazánkat. Mint arról hírt adtunk, a versenyen az győz, akinek saját tervezésű autója a legtöbb kilométert képes megtenni egyetlen liter üzemanyaggal vagy 1 kilowattóra energiával.

A háromnapos rendezvényen 26 ország 200 egyetemista és középiskolás csapata indult. A kecskeméti Kandó Szakközépiskola az elektromos hajtású járművek versenyében, a prototípus kategóriában állt rajthoz. A kandósok versenyautója 405 kilométert tett meg, így a 16. pozíciót szerezték meg.

A Kecskeméti Kandó Electric csapata büszkélkedhetett az egyik legszebb autóval a rotterdami versenyen, de mivel tavaly elnyerték a legjobb dizájnért járó díjat, így idén az ő járművük nem értékelhette a zsűri. A kecskeméti iskola kocsijának volánja mögött Fricska Zsuzsanna ült a versenyen.


 

Kövessen minket a Facebookon is!