Helyi hírek 2015. május 28. 14:15

Felszámolják a balesetveszélyt a Mártírok utcában

Képgaléria
Felszámolják a balesetveszélyt a Mártírok utcában
A félegyházi vízvezeték cseréje során több lakossági panasz érkezett arról, hogy gondok vannak a betemetett árkok tömörítésével, a közlekedési lehetőségek biztosításával. A Mártírok utcában például a szemétszállító autó feneklett meg néhány napja, órákig lehetetlenné téve a közlekedést. Problémát jeleztek a Béke- és a Gábor Áron utcából is. Bense Zoltán, a térség önkormányzati képviselőjének kérésére május 27-én az önkormányzat vezetése és a kivitelezők helyszíni bejárást tartottak, és egyeztettek arról, hogy a hiányosságokat minél előbb rendbe tegyék.

A megbeszélés után Balla László alpolgármester arról számolt be, hogy a kivitelezővel és alvállalkozókkal egyeztetve arra a megállapodásra jutottak, hogy a legrövidebb időn belül városszerte felszámolják az esős időszak miatt balesetveszélyessé vált szakaszokat. Annak érdekében pedig, hogy a szemétgyűjtő autó véletlenül se rekedjen meg a Mártírok utcában, a jövő héten, kedden az az ott lakók kukáit kiviszik az utca végére (és természetesen vissza is hozzák). Arra is ígéretet tettek, hogy a munkaterületen a felázott talajt 20 centiméter vastagságban kicserélik, zúzott termékkel pótolják, és tömörítik. Ez elegendő lesz ahhoz, hogy a munkálatok végleges befejezéséig a keskeny utcában se a teher-, se a személygépkocsik ne akadjanak el, emellett pedig minden kapubejáró is használható legyen. A veszélyes szakaszokat addig is szalagkorlátok kihelyezésével jelzik.

A kérdésre, hogy mikorra várható a munkálatok befelezése, Balla László így válaszolt: Az egyeztető megbeszélésen a kivitelezők megerősítették eredeti ajánlatukat, miszerint az év második felében, remélhetően augusztus és szeptemberben hónapban a város teljes területén helyreállítják az eredeti állapotokat. Ezt a munka elkezdése előtt készített videófelvételek és fotók alapján teszik meg.

H. S.



 

Kövessen minket a Facebookon is!