Sport 2015. május 28. 17:55

Fekete István- Ifjú tehetség súlylökésben

Képgaléria
Fekete István- Ifjú tehetség súlylökésben
Csapatban és egyéniben is az országos elsőségre tör Fekete István súlylökésben, a József Attila Általános Iskola 7. osztályos tanulója. István számos kiváló eredmény mellett már háromszor nyert országos bajnokságot. A tehetséges diák június elsején tovább gyarapíthatja érmegyűjteményét a fehérvári egyéni megmérettetésen.

A 2001-es születésű Fekete István 5. osztályos korában ismerkedett meg a súlylökéssel és Kerék Csaba testnevelőtanár javaslatára versenyszerűen is elkezdett foglalkozni a sportággal.

Elmondása szerint fontos a megfelelő fizikum, emellett kitartásra, erőre és a technika elemek elsajátítására is nagy hangsúlyt fektet.

István eddig több mint 20 versenyen szerepelt. Ebben a városi megmérettetések mellett regionális és országos döntők is szerepelnek.

Legutóbb május közepén Székesfehérváron ért el sikert csapatban a 2000-2001-es korosztályban. Havasi Máté, Sánta Gergely, Csabai Károly, Juhász Kornél és Fekete István összeállítású különítmény aranyérmet szerzett az országoson.

István korábban Tatabányán egyéniben és Budapesten csapatban is felállhatott a dobogó legfelső fokára. Legutóbb 14 méter 19 centit lökött és ha tartja jó formáját, akkor június elsején a negyedik aranyérmét is bezsebelheti az országos bajnokságon.

 

G. Z. 

Kövessen minket a Facebookon is!