Helyi hírek 2015. május 29. 11:00

Rendszámfelismerő készüléket vásárol az önkormányzat

Rendszámfelismerő készüléket vásárol az önkormányzat
Május 28-i ülésén úgy határozott a kiskunfélegyházi képviselő-testület, hogy beszerez egy darab mobil, a központi adatbázishoz online kapcsolódó rendszámfelismerő készüléket 496 ezer forint értékben, és azt a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság részére térítésmentes használatra átadja.


Mint az az előterjesztésből kiderül, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetője azzal a kérelemmel fordult a képviselő-testülethez, hogy Kiskunfélegyháza város közrendje és közbiztonsága érdekében támogassa az önkormányzat a rendszámfelismerő készülék beszerzését. A körözés alatt álló, a lejárt műszaki érvényességű, forgalomból kivont, valamint a kötelező felelősségbiztosítással nem rendelkező járműveket kiszűrő rendszer előnye, hogy sokkal kevesebb gépkocsit kell ellenőrzés céljából megállítani, hiszen az online adatbázis menet közben jelzi, ha valamilyen szabálytalanságot észlel.

Timafalvi László, a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság vezetője a testületi ülésen is hangsúlyozta: a rendszer elsődleges célja a bűncselekmények kiszűrése. Az, hogy a készülék azt is meg tudja állapítani, ha egy gépjárműnek lejárt a műszaki érvényessége, csak egy pluszszolgáltatás.

Csányi József polgármester említést tett arról is, hogy Kecskeméten folyamatban van egy rendszámfigyelő rendszer beszerzése, amely a városba vezető utakon a ki- és belépő járműveket figyeli meg. Ennek beüzemelését követően várhatóan az autó tolvaj bandák tevékenységüket a környező településekre teszik át. Az önkormányzat minden tőle telhető segítséget megad a rendőrségnek annak érdekében, hogy ez a város ne Félegyháza legyen. A mostani beszerzés az első lépés ennek érdekében.


Fotó: illusztráció


 

Kövessen minket a Facebookon is!