Helyi hírek 2015. május 29. 17:55

A gyalogosok sebességét is traffipax mérte Félegyházán

Képgaléria
A gyalogosok sebességét is traffipax mérte Félegyházán
A legnagyobb sebesség-túllépő 28 kilométeres sebességgel száguldott a Petőfi téren a könyvtár előtti szakaszon. Büntetést természetesen nem kapott, hiszen a rendőrség csak bemutatóra vitte ki eszközeit a főtérre. A „Bűnmegelőzési gyermeknapon” a fiatalokat és az arra járó piacozókat, az eszközök bemutatóján kívül, ismeretterjesztő előadások, pergő, látványos műsor várta.

„Gondolkozz! – Változz!” címmel hirdette meg a Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a „bűnmegelőzési gyermeknapot”. Balla László alpolgármester és Timafalvi László kapitányságvezető megnyitója után Fülöp Frigyes, a Válasz Szenvedélybeteg-segítő és Drogprevenciós Központ munkatársa a pszichoaktív szerek és a kábítószerek használatának veszélyeiről tartott előadást.

Ezt követően a színpadon egymást követték a zenés-, táncos- és sportbemutatók. Emellett fegyverekkel is ismerkedhettek az érdeklődők, kipróbálhatták a járőr-autót. Véralkohol szintjéről is megbizonyosodhatott bárki, de aki KRESZ tudását szerette volna tesztelni, azt is megtehette. Ebben a közlekedésrendészet munkatársai segítettek. Munkájuk nem is volt hiábavaló, hiszen többen rácsodálkoztak arra, hogy a kerékpárral közlekedők sem száguldozhatnak korlátlanul. A kerékpárutakon „mindössze” 30 kilométeres sebességgel lehet karikázni, egyéb utakon akár 40-el is lehet haladni, aki pedig sisakot használ, de nem szállít személyt, akár 50 kilométerrel is téphet.

H. S.


 

Kövessen minket a Facebookon is!