Program 2015. június 5. 08:25 Forrás: bacsmegye.hu

II. Nemzetközi és Harcászati Military Fesztivál

Képgaléria
II. Nemzetközi és Harcászati Military Fesztivál
Június 5-én pénteken kezdődik a II. Nemzetközi és Harcászati Military Fesztivál a csemői Tamás Tanyán. Az előző évhez hasonlóan, minden, ami harcászat, minden, ami military képviselteti magát.

„A tavalyihoz hasonlóan, rengeteg családi programunk lesz, de a küldetés, továbbra is az, hogy ezer év magyar hadviselését bemutassuk. Tavaly kísérletet tettünk erre, és szerencsére a visszajelzések alapján egyértelmű volt, hogy idén is megrendezzük a Harcászati és Military Fesztivált” - mondta Kovács Imre főszervező.

„Idén a Tamás Tanya mintegy 40 hektáron ad otthont a rendezvénynek. Sokszínűségről a programok széles kínálata és több csatatér is gondoskodik, amelyek nomád-, lovasbemutatókhoz kiválóan elő vannak készítve. Katonák és volt katonák a szervezők, ugyanakkor mindenkinek szól a toborozás, tehát minden korosztályt várunk, hiszen a military életérzésbe gyorsan bele lehet szokni, pláne ha mindenütt körülvesz a katonaélet izgalma. Magyar hagyományőrzés kiemelt figyelmet kap, nagyon széles repertoárral a honfoglalás kori hagyományoktól a mai hadviselésig."

Több mint 30 magángyűjtő vesz részt a rendezvényen, amelynek a teljes programja a hmfest.hu oldalon érhető el. A II. világháború befejezésének 70. évfordulója alkalmából és a magyar honvédelem napja tiszteletére military gyermeknappal egybekötött látványos, új elemekkel teletűzdelt hagyományőrző katonai parádét szerveznek ismét.

A Parádén újra bemutatkozik 1000 év magyar hadviselése, de nem maradnak el a sport és szórakoztató programok, koncertek, sőt ez évtől kialakítanak egy „E-sport” barakot is, ahol kipróbálhatják magukat a WOT (tankjáték.hu) és a CS:GO fanatikusok is. Európai hírű az a tény, hogy a Word of Tanks-ot képviselő Wargaming idei 13 európai turné állomása közé felvette a magyarországi HMFEST-et is, ahol bemutatkozik az MGT-20-as „gamer” PC kamionjuk is!

„Nagy öröm számunkra, hogy a Honvédelmi Minisztérium ismét mellénk állt, s az idén már harcászati bemutatóval, katona zenekari fellépéssel, különböző technikák biztosításával és nem utolsó sorban, személyes jelenlétével is emeli rendezvényünk színvonalát. A tábor már épül, a road-show-val már hetek óta úton vagyunk. Tavaly az volt a szlogenünk: Sorozd be magad 3 napra katonának! A felhívásra főleg diákok jelentkeztek, akik maguk építették sátrukat, alaki kiképzésen vettek részt, krumplit pucoltak, főztek, reggeli tornáztak. A visszajelzések és a résztvevők száma alapján nagy sikere volt a felhívásnak. A kiképzésben katonaviselt emberek és nyugalmazott rendőrtisztek irányították az újoncokat” - tette hozzá Kunszállás polgármestere.

A kulturális részeknek a nagyszínpad ad otthont idén is. Koncertek, kulturális bemutatók, előadások lesznek, valamint a hagyományőrzők, háborús aknamezőket, dioráma képeket alakítanak ki és mindent megtesznek azért, hogy igazi hipszter hangulat uralkodjon.



 

Kövessen minket a Facebookon is!