Helyi hírek 2015. május 31. 12:45

Hőseinkről emlékeztünk május 31-én

Képgaléria
Hőseinkről emlékeztünk május 31-én
Május utolsó vasárnapja nemcsak gyereknap, hanem a hősök napja is. Ekkor tisztelgünk azok előtt, akik az Árpád-kortól kezdve a Hunyadiakon át, az 1848-49-es szabadságharc, az első és a második világháború, valamint az 1956-os forradalom idején, egészen napjainkig megvédték és védik az országot külső ellenségektől – mondta Balla László alpolgármester a Hősök parkjában megtartott megemlékezésen.

Nincsen nemzet hősök nélkül. Történelmünk minden korszakát hőseink áldozatkészsége, vitézsége ragyogta be, és nélkülük már régen elpusztult volna Magyarország. Ezért a mai nap – a múltra való emlékezés mellett – új hőseink napjai is. Azoké a katonáinké, akik fegyverrel a kézben mindent feláldoznak a hazáért. Azoké a hőseinké, akik áldozatos bátorsággal teljesítették és teljesítik a magyar haza iránti kötelezettségeinket – tette hozzá az alpolgármester.

A Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület koszorúzásakor Deli József nyugállományú ezredes a magyar hősök emlékünnepének törvénybe iktatásának jelentőségéről is szólt: „Ez a törvény fogalmazza meg, hogy Magyarország hosszú, nehéz történelme során, különösen a honfoglalás, és a Szent István király több mint ezer esztendővel ezelőtt történt államalapítása óta, a haza megszámlálhatatlan fia és leánya harcolt fegyverrel- vagy anélkül- Magyarország, a magyar nemzet védelmében.”

A hősök napi megemlékezésen a Hősök parkjában az I. világháborús, a Felső temetőben a II. világháborús emlékműnél helyezett el koszorút a városvezetés, a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület és a Jobbik helyi szervezete.

H. S.



 

Kövessen minket a Facebookon is!