Sport 2015. május 31. 21:00

Elpáholta a média a kézilabdacsapatot (Videóval)

Képgaléria
Ahogy az várható volt, hozta a kötelezőt és magabiztos játékkal legyőzte a Kiskunfélegyházi HTK kéziseit a félegyházi „MÉDIA VÁLOGATOTT”. Az NBII délkeleti csoportjában ezüstérmet szerző KHTK-nak esélye sem volt a média ellen, akik különös taktikát bemutatva, egyszerre három kapussal és tizenöt mezőnyjátékossal védekezve 20-18-ra nyertek a Mezőgazdasági Szakiskola tornatermében május 30-án.

A találkozóra, az év mérkőzésére mindkét együttes nagy erőket mozgósított. A KHTK talán még a bajnokikon sem szerepelt ennyi fővel, míg a média szinte mindenkire számított, aki mozgott (szurkolók, rokonok, családtagok, barátok).

A játéktudás kötelezően nem volt előfeltétele a részvételnek, így a firkászok egyes tagjai a gálamérkőzés előtt a labdával is megismerkedtek.

A gyorstalpalót és az erőfelmérőt követően a pilledten lihegő médiások felsorakoztak a kezdőkörbe és vastapssal köszöntötték ellenfelüket, az „ezüst kezű” kéziseket.

A mérkőzésen a futás minimalizálására törekvő média szerezte meg a vezetést. A KHTK felmérve a média erejét óvatos lövésekkel próbálkozott, több alkalommal fejesekkel veszélyeztetett.

A média elszántan küzdött kezdetben hét, később nyolc-kilenc fővel.

A győzelmet segítő játékvezetők ezt később észrevették, majd Zsinkó Vilmos, a „vandál” a találkozó első két perces kiállítását is begyűjtötte. (Előbb focizott a labdával, majd ölelgette a játékosokat).

A média csapatában Győri Ancsi nagy aktivitást mutatott, többször is nekirontott a KHTK játékosainak, „férfifaló kos” módjára a pályán lévők átugrásával próbálkozott, de szerencsére nem lett baja. Később a testi épsége megóvásáért utat is nyitottak neki a kapu felé.

A mérkőzés legkétbalkezesebb játékosa Gubu Zoltán volt, aki három alkalommal is kapura lőhetett, de ejtései (lövésnek ne nevezzük) közül az első a kapu közepébe tartott, a másik kettő próbálkozása pedig célt tévesztett.

Az év védését minden bizonnyal Hájas Barnabás mutatta be, aki egy erős löketet hárított a nemesebbik testrészével és a hasával együttesen. A bravúrt követően az egész tornacsarnok megremegett, pár másodpercre mindenki lefagyott.

A média a második félidőre tovább fokozta a nyomást és az emberlétszámot. A győzelem érdekében mindenkit pályára küldött, így furfangosan egyszerre tíz fővel támadott, ugyanakkor a védekezésre is hátrahagyott négy-öt embert, akik közül kettő-három a kaput is védte.

A csalafintaságot hamar észrevette a KHTK, így a hajrára mindenki beszökött a pályára. A területvédekezés új formája valósult meg ezzel a megoldással.

A szabályok gyors módosításához a játékvezetés is asszisztált. Kézilabdában némileg szokatlan módon néhány perces hosszabbítás következett, de a média okosan megtartotta előnyét. (20-18)

 

Kézilabda gálamérkőzés 2015. 05. 30.

MÉDIA- Kiskunfélegyházi HTK 20-18

 

 

G. Z. 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!