Helyi hírek 2015. június 3. 07:30

Fizikoterápiás kezelések a Róna Kincse Gyógyfürdőben

Fizikoterápiás kezelések a Róna Kincse Gyógyfürdőben
Fürdőlátogatásunk következő állomásán háromféle fizikoterápiás kezelést próbáltunk ki.

BEMER mágnesterápia

A BEMER mágnesterápia egyik legfőbb előnye, hogy segítségével aktivizálódnak a test öngyógyító folyamatai, ami a szervezet valamennyi funkciójának javulását és harmonizálását idézi elő – tudom meg a kezelésemet végző fizioterápiás asszisztenstől, míg kényelembe helyezem magam a kezelőágyon. Látszólag semmi különös nem történik, mindössze 15-20 percet pihenek egy mágneses lepedőn. A speciális gép által generált mágneses térben pihenve javul a keringés, csökken a fájdalom. A BEMER kezelés hatására ugyanis az erek, különösen pedig a hajszálerek kitágulnak, ezáltal javul a sejtek vérellátása, és ebből adódóan oxigén- és tápanyag ellátottsága is, aminek következtében gyorsabban távoznak a sejtközötti térből a gyulladási folyamatok melléktermékei, csökken a fájdalom, gyorsabban gyógyulnak a sebek, nő a test terhelhetősége, javul az immunrendszer hatékonysága. A gyógyulási, regenerációs folyamatok támogatása mellett a BEMER kezelés a betegségek megelőzésében is hatékony eszköz.
 

TENS

A TENS bőrön keresztüli elektromos idegingerlést jelent. A kezelés alkalmával apró elektródákat helyeznek a kezelendő testrészre – esetemben a csuklyásizom környékére, a vállamra – és különböző hullámalakú, alacsony frekvenciájú elektromos áramot juttatnak a szervezetbe. Mindebből a beteg apró bizsergést, és időnként a kezelt területen az izmok önkéntelen mozgását érzékeli, miközben zavartalanul pihen a lefüggönyözött kezelőben. Az érzet kifejezetten kellemes, a kezelés fájdalomcsillapító és izomlazító hatása szinte azonnal érezhető. Ez vélhetően a kezelt terület vérkeringésének javulásával függ össze.
 

Lézerterápia

Ez esetben nem az operációra is használt sebészeti, hanem úgynevezett soft, vagy lágy lézerről van szó. A lézerterápia tehát kis energiájú infravörös lézersugárral történik. A lézerterápia a sejthártyák működését támogatva fokozza a kezelt szövetek regenerációs képességét. Ezáltal javul a sejtekben az oxigénellátás, a vérkeringés, csökken a gyulladás és az ödéma. A lézerkezelést a problémás területen egy kezelőfej segítségével végzik, miközben a kezelő és a beteg egyaránt védőszemüveget visel. A kezeléshez semmiféle érzet nem társul.

A félegyházi Róna Kincse Gyógyfürdőben felvett fizikoterápiás kezelések gyógyító hatása minden bizonnyal összeadódott a kezelő személyzet profizmusával, mert az ott töltött idő nem csak testi tüneteimet enyhítette, de lelkileg és szellemileg is igazi feltöltődés volt. A fizikoterápiás kezelések szakorvosi beutalóval térítésmentesen vehetők igénybe a gyógyfürdőben.
 

Az előző nyereményjátékra jelentkezők közül két főre szóló belépőt nyertek a Róna Kincse fürdőbe:

- Eszik Lászlóné, Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos u. 20/A, I/3.

- Molnár Imre, Kiskunfélegyháza, Orgona u. 10.

- Dudás Imre, Kiskunfélegyháza, Blandina nővér u. 22/A.
 

Gratulálunk a nyerteseknek, nyereményüket postázzuk. Azok között, akik június 15-éig eljuttatják nevüket és címüket a Félegyházi Közlöny szerkesztőségébe (6100 Kiskunfélegyháza, Szent János tér 2.), újabb három darab, két főre szóló belépőjegyet sorsolunk ki A borítékra írják rá: Róna Kincse!

Sorsolás: június 16-án, kedden!


 

Kövessen minket a Facebookon is!