Helyi hírek 2015. június 3. 13:45

Pályázni lehet a Holnap Városáért Díjra!

Pályázni lehet a Holnap Városáért Díjra!
Minden helyi közösségnek megvan a maga karaktere, ha tetszik a maga egyénisége. Más-más természeti gazdasági, kulturális, társadalmi adottsággal rendelkezve, a települések más-más módon, más-más formában, részben saját útjukat járva válhatnak minél fenntarthatóbbá, minél élhetőbbé. Közös érdek a magasabb életminőség elérése.



Ehhez ösztönző erő, ha büszkék lehetünk saját értékeinkre, munkánkra. Ezért indult útjára a Holnap városáért Díj, mely egy alulról jövő kezdeményezés. Főpartner 2015-ben is: az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottsága.

Az alulról jövő kezdeményezés 4 különböző kategóriában értékeli a pályázatokat a fenntartható magyar városokért jegyében:

a.) A Fenntartható Városáért

b.) A Zöld városáért (külön önkormányzatok, külön cégek)

c.) Üzlet a városért

d.) A Művészet, a Kultúra, az Örökség megőrzéséért
 

Emlékeztetőül 2014.év díjazottjai:

Budaörs Város Önkormányzata ( A Fenntartható városért kategória) Gödöllő Város Önkormányzata (A Zöld városért/önkormányzatok kategória)

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata ( A Zöld városért/önkormányzatok/különdíj)

Alcoa-Köfém Kft. (A Zöld városért/cég kategória)

Cívis Ház Zrt. (Üzlet a városért kategória)

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata (A Művészet, a kultúra, az örökség megőrzéséért kategória)

Mezőhegyes Város Önkormányzata/A mezőhegyesi Helytörténeti Gyűjtemény (A Művészet, a kultúra, az örökség megőrzéséért kategória különdíjasa)
 

A Bíráló Bizottságot 2015-ben is a fenntartható városmodellhez kapcsolódó különböző szakterületek vezető szakemberei alkotják. A Bíráló Bizottság elnöke: dr. Réthelyi Miklós, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának az elnöke.
 

Regisztrációs határidő: 2015. július 1.
 

További részletek (Bíráló Bizottság, Kategóriák) és jelentkezési feltételek: http://www.fenntarthatokozossegek.eu/a-holnap-varosaert-2015/






 

Kövessen minket a Facebookon is!