Kék hírek 2015. június 3. 19:15 Forrás: blikk.hu

Szobatársait terrorizálta egy kollégiumi diák

Szobatársait terrorizálta egy kollégiumi diák
Elképesztő ügyben, kényszermunka bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség egy 22 éves fiatalember ellen, aki egy kiskunfélegyházi középiskola kollégiumában másfél hónapon át gyötörte szobatársait. A vád szerint masszírozásra, takarításra és ágyazásra kényszerítette, zsarolta, valamint meglopta lakótársait a fiatalember.

A férfi röviddel a beköltözése után az egyik szobatársát, egy 16 éves fiút, valamint a szemközti szobában lakó 15 éves fiút elkezdte utasítgatni. A szobatárs fiúnak rendszeresen masszíroznia kellett a vádlott hátát és napi szinten kellett beágyaznia a vádlott helyett. A másik fiúnak pedig el kellett készíteni a fiatalember házi feladatát, meg kellett töltenie a cigarettáját és takarított helyette.

Amikor ellenkeztek, akkor azt mondta, megöli őket, illetve pofozni, lökdösni kezdte a fiatalabb fiúkat. A kollégistának zsarolás miatt is felelnie kell, ugyanis engedély nélkül elvette egy másik szobatársának mobiltelefonját. Amikor az vissza akarta kérni, meg akarta verni és csak a többiek tudták megakadályozni, hogy ezt tényleg meg is tegye. A szoba zsarnoka fülhallgatót, dohányt, pulóvert és head set-et is lopott a társaitól.

A szabadlábon védekező fiatalembert a járási ügyészség 2 rendbeli minősített kényszermunka bűntettén kívül zsarolás bűntettének kísérletével és 3 rendbeli lopás vétségével is vádolja.

Ügyében a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.



 

Kövessen minket a Facebookon is!