Helyi hírek 2015. június 4. 14:30

Ismerik a környezetüket

Ismerik a környezetüket
Harmadik helyezést értek el a nyíregyházi környezetismereti csapatversenyen a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 4. a osztályos tanulói. A „Rigó énekeljen!” csapatverseny fő célja a közös munka, az együttgondolkodás élménye, valamint a környezetvédelemre, az állatok szeretetére és tiszteletére nevelés.

Ebben a tanévben a fecske volt a fő téma. Az első két forduló levelezős formában történt. Ezt követte egy írásbeli területi forduló, amelynek eredményeképpen a „Kiskunfélegyháza” csapat az országos döntőbe jutott, amelyet Nyíregyházán rendeztek meg május 13-án és 14-én. A két napos versenyen 15 csapat mérte össze tudását. Az első nap írásbeli megmérettetésén a döntő pontszámainak 70 %-át lehetett elérni.

Másnap egy interaktív, 17 állomásból álló feladatmegoldás következett. Igazán nagy élményt jelentett a gyerekeknek a Nyíregyházi Állatkertben való térképes tájékozódás. Tanulóinknak a legizgalmasabb pillanatokat mégiscsak az országos verseny eredményhirdetése jelentette. Az alapos felkészülés, a két napos helytállás eredménye volt a megérdemelt 3. helyezés.

A csapat tagjai: Cseh Blanka, Gombás Bora, Kádár Kira, Szolnoky Anna.

Felkészítő pedagógus: Raffayné Fazekas Aranka



 

Kövessen minket a Facebookon is!