Sport 2015. június 5. 09:20

Lehet még fényesebb

Kiváló csapatszellem és folyamatos építkezés. Ez jellemezte az elmúlt évek során az NBII délkeleti csoportjában szereplő Kiskunfélegyházi HTK kézilabdacsapatát. Az együttes a korábbi szezonokban többször is dobogóra állhatott, ez a 2014/15-ös idényben sem volt másként. A KHTK nagy csatában ezüstérmet szerzett. A csapat vezetőedzője, Miksi István szerint még fényesebb érmet szerezhetnek. Ehhez az együttes magjának egyben tartásához és új igazolásokra lesz szükség.

Nagyon sikeres évet zárt a csapat. Átvettétek az érmeket. Hogyan láttad a szezont?

/Savanya Zsolt, csapatkapitány, KHTK/:

Nagyon jól ment a bajnokságban. Sajnos a végén hátráltattak minket a sérülések, de megtette a csapat, amit tudott. Volt Balmazújvárosban egy vereségünk, amikor megszakadt a második félévi lendület, mert addig veretlenül vittük végig a bajnokságot. Utána Törökszentmiklósra már úgy mentünk el, hogy mindegy- mindegy volt, mert hazai pályán megszereztük a Makó ellen a győzelmet és bebiztosítottuk a második helyet. Én gratulálni tudok a csapatnak, mert a végső végjátékban helyt álltunk a sérülések ellenére is.

 

Folyamatos építkezés volt az évben. A szezon elején döcögősen ment a játék.

Fel kellett venni a ritmust. Alapozás, futás, kondi. Vannak felkészülési mérkőzések, de egy hétvégi NB-s forduló mindig mást kíván. Ahogy beindultunk, úgy gondolom jól ment a szekér a csapatnak. A sérülések meglátszódtak az utolsó meccseken, de amit kitűztünk magunk elé azt teljesítettük.

 

Az utolsó találkozókon jól játszottál, nagyszerű évet zártál. A hátadon vitted a csapatot.

Így van. Erős játékosok estek ki a keretből, így muszáj volt valakinek felvállalni a vezetést. Én vagyok a csapat irányítója, a csapat kapitánya, így magamra vettem a terhet. Hál Istennek ez jól sült el.

 

 

 

 

 

Nagyszerű évet zártatok idén. Városi szinten egy magas elismerésben részesültetek, a díszteremben vehettétek át az ezüstérmeket. Mennyire volt nehéz az idény?

/Miksi István, vezetőedző, KHTK/:

Így van, ahogy mondtad. Egy nehéz év előtt voltunk. Sok jó együttes volt ebben a bajnokságban. A végén sérüléshullám sújtotta a csapatot, de ennek ellenére nagy szívvel küzdöttünk és kiharcoltuk a második helyet. Ez egy nagy elismerés, hogy a városháza dísztermében vehettük át az érmeket. A csapatot megtapsolták, megünnepelték a szurkolók és a városvezetés.

 

Másodiknak nem jó mindig lenni. Ilyenkor lehet hiányérzet is.

Van hiányérzet, de ez legalább motivál bennünket. Jövőre az első helyet próbáljuk megcélozni. Távozónk nem igen lesz, viszont erősödni fogunk, ha az átigazolásaink sikerülnek. Azt mondom, még esélyünk is lehet az aranyra, de a dobogó mindenképpen elvárás lesz a csapattal szemben.

 

A bajnokság erejét hogyan láttad? Az elmúlt évekhez képest erősebb liga volt.

A délkeleti csoport a legerősebb az NBII-es bajnokságban. Úgy gondolom, hogy ez az év volt a legnehezebb. Egyforma erejű együttesek voltak. Apró nüanszokon, kis dolgokon múlott egy- egy mérkőzés. Kellett egy kis szerencse is, de a játéktudás is sokat számított abban, hogy ez az eredmény megszületett.

 

Folyamatos építkezés folyt. Ősszel nem szerepelt olyan jól a csapat, mint tavasszal. A téli felkészülés sokat számíthatott.

Így van. Ebben a tavaszi szezonban mindössze két vereségünk lett. Ebből az egyik már nem számított. A bajnok otthonába utaztunk az utolsó fordulóban. A balmazújvárosi mérkőzésen dőlt el a bajnokság sorsa. Ott nem sikerült helyt állnunk. Apróbb nüanszokon múlott, de 3 gólos vereséget szenvedtünk. Utána már csak üldözni tudtuk a Törökszentmiklósi Székácsot. Elégedett vagyok az együttessel és az motiválja a játékosokat, hogy az érem jövőre még fényesebb lehet.

 

A csapategységet hogyan láttad? Most már vannak olyan játékosok, akik hosszú évek óta itt vannak. A motivációt mennyire nehéz fenntartani?

Szerintem nagyon jó kis gárda alakult ki. Fiatalabbak, idősebbek is vannak. Az idősebbek segítik a fiatalokat. Motiváltak. Úgy látom, hogy jövőre sem lesz gond. Fiatalok fognak érkezni és egy jó gárda fog kialakulni.

 

 

 

G. Z.

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!