Helyi hírek 2015. június 5. 14:15 Forrás: Bács-Kiskun megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Szikrától a hamuig

Képgaléria
Szikrától a hamuig
Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság „Szikrától a hamuig” című alkotói pályázatának eredményhirdetéséről egy diák sem távozott üres kézzel. A zsűri tagjainak nem voltak könnyű helyzetben, hiszen sok igényes és kreatív mű született.

A kétkörös – országos és megyei –, felmenő rendszerű alkotópályázaton 8-13 és 14-18 év közötti fiatalok vettek részt. A különböző életkorú gyermeke egyedi látásmódja széles körben mutatta be a tűzoltók nem hétköznapi munkáját. Az országos pályázat fővédnöke Dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy mb. főigazgató, az Országos Tűzmegelőzési Bizottság elnöke, a megyei pályázaté Dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató, illetve a Megyei Tűzmegelőzési Bizottság elnöke.

A megyei bírálóbizottság elnöke Cseke Péter, a Kecskeméti Katona József Színház igazgatója volt. Az eredmények megszületésében aktívan közreműködött Mikulás Ferenc, animációs filmszakember, producer, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója, Németh Virág, dramaturg és Jámbor Csaba, a Gong Rádió programigazgatója. A bizottság tagjai gondos részletességgel elemezték a beérkezett műveket, szem előtt tartva, hogy megtalálják a különösen kreatív, ötletes és üzenetet hordozó alkotásokat.
 

Eredmények:

Plakát I. korcsoport

I. helyezés Garaczi Kristóf

II. helyezés Lukács Dóra

III. helyezés Tóth Zsanna
 

Plakát II. korcsoport

I. helyezés Bóna Ádám

II. helyezés Pásztor Bettina

III. helyezés Rózsa Máté
 

Rövidfilm műfajban I. korcsoport

I. helyezés Géri Dávid

II. helyezés Nagy István Rövidfilm műfajban

II. korcsoport I. helyezés Nagy Péter

Megyénkben a „Legkreatívabb iskola 2015” címet a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Integrált Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola nyerte el. Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság díjain felül a Kecskeméti Katona József Színház, a Kecskemétfilm Kft., valamint a Gong Rádió ajándéktárgyait és felajánlásait is átvehették a nyertesek.

Fotó: Kovács Andrea tű. főhadnagy


 

Kövessen minket a Facebookon is!