Sport 2015. június 5. 15:55

400 méteren is kvótára hajt

Képgaléria
400 méteren is kvótára hajt
A világ idei 2. legjobb eredményét érte el 400 méteres para síkfutásban Csontos Piroska a svájci Nottwill-ben megrendezett nemzetközi Grand Prix versenyen. „Piró” 1:02:16 másodperces idejével a svájci aranyérem mellett kvalifikálta magát a para világbajnokságra, megfutva a kvótához szükséges szintet. Emellett távolugrásban is rendelkezik a világbajnoksághoz szükséges „A” kategóriával, így várhatóan ebben a két számban indulhat el az októberi dohai vb-n. Eredménye elismeréseként június 5-én Balla László alpolgármester és dr. Ónodi Izabella önkormányzati képviselő köszöntötte őt és Németh László klubelnököt a városházán, ahol gratuláltak Piroska teljesítményéhez (Piroska edzője: Kornokovics Györgyi).

Pályafutása újabb lépcsőfokát teljesítette Csontos Piroska, aki 400 méteres síkfutásban ért el nemzetközi sikert. Piró elsősorban sprinternek számít, azonban a 100 és a 200 méteres síkfutás kikerült a riói paralimpiai versenyprogramból, így némileg kényszerűségből 400 méteren áll rajthoz.

Utóbbi versenye egyből olyan jól sikerült, hogy teljesítette a dohai vb részvételhez szükséges szintet, sőt a világ idei második legjobb eredményét futotta.

A vb részvételért Piroskának magyar csapattársaival is meg kell küzdenie, a tornára egy nemzet versenyszámonként mindössze három főt delegálhat. A 3 kvótára jelenleg több aspiráns van, így Pirónak még bizonyítania kell. Ezt az olaszországi Grosotto-ban megrendezésre kerülő újabb nemzetközi atlétikai versenyen teheti meg, ahol június 8-tól versenyez.

 

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!