Sport 2015. június 6. 20:05

Csodák pedig léteznek

Képgaléria
Csodák pedig léteznek
Amire talán a legvérmesebb szurkolók, játékosok és csapatvezetők sem számítottak, harmadszorra is megnyerte a megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságot a Kiskunfélegyházi HTK. Az együttesnek erre a záróforduló előtt csupán matematikailag volt esélye, hátránya ugyanis három pont volt a listavezető Híd SC-vel szemben. A félegyháziak teljesítették a kötelezőt, 6-0-ra megverték az utolsó helyezett Hartát, míg a Híd SC némileg váratlanul 4-1-re kikapott Kiskunhalason, amivel a félegyháziak ölébe hullt a bajnoki cím.

A találkozó közben folyamatosan ment az eredmények követése. A KHTK nehezen indult be, de a 32. percben Katona Balázs közeli lövésével előnybe került. (1-0)

A másik pályán ezzel egy időben a Halas szerzett vezetést, de a nagybaracskai Híd SC tíz perccel később egyenlített, így a félidőben még a Híd SC-nek állt a bajnoki cím. (1-1)

 

A fordulás után örömjátékot láthatott a félegyházi publikum. Szabó Tamás és Palásti Sándor kétszer, míg Zs. Juhász István egyszer vette be az elfáradó hartaiak kapuját. (6-0)

Hat perccel a mérkőzés vége előtt a másik pályáról is kedvező hírek érkeztek. Ekkor újból vezetést szerzett a Halas, majd a 87. percben előbb már kétgólos, később pedig három gólos kiskunhalasi előnyről számoltak be a tudósítók. (4-1)

Ekkor már biztossá vált a KHTK bajnoki címe, így az utolsó percekben egyre fokozódó örömhangulat alakult ki a szurkolók és a játékosok között.

A lefújást követően elkezdődött a nemvárt ünneplés. A drukkerek és a csapattagok közösen ünnepelték meg a bajnoki címet.

 

A KHTK jobb gólkülönbségének köszönhetően lett a 2014/15-ös szezon megyei I. osztályú bajnoka.

 

Bács- Kiskun Megyei I. 30. ford. 2015. 06. 06.

Kiskunfélegyházi HTK- Harta SE (1-0) 6-0

Gólszerzők: 32. p. Katona Balázs, 55. p. Szabó Tamás, 60. p. Palásti Sándor, 66. p. Palásti Sándor, 70. Zs. Juhász István, 76. p. Szabó Tamás

 

Bács- Kiskun Megyei I. 30. ford. 2015. 06. 06.

Kiskunhalasi FC- Híd SC (1-1) 4-1

Gólszerzők: 17. p. Amariutei Sorin, 84. p. Brindza Tamás, 87. p. Amariutei Sorin, 90 p. Gomez Mesa Daniel ill. 27. p. Szentgyörgyi Ákos 

 

 

G. Z. 

 

 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!