Sport 2015. június 9. 17:20

Nemes csatában győztek

„Őszinte legyek? Nem hittem el!”- ilyen és ehhez hasonló szavakkal jöttek le a pályáról a Kiskunfélegyházi HTK labdarúgói, akik az eredmények kedvező alakulása miatt az utolsó pillanatokban szerezték meg a bajnoki címet a megyei I. osztályban. Az aranyérmet követően az ünneplés sem maradt el, bár a váratlan siker miatt pezsgőkkel sem készültek a focisták. Ezt végül a helyi büfé segítségével megoldották. A lefújást követően az izgalmakról Némedi Norbert vezetőedző és Busa Imre szakosztályvezető nyilatkozott.

Bajnok lett a csapat. Erre lehet, hogy ti sem számítottatok.

/Némedi Norbert, vezetőedző, Kiskunfélegyházi HTK/:

Matematikai esély mindig van. Persze úgy gondolom, hogy szerencse is kellett a hajrához. Lehet, ami elpártolt tőlünk a félév alatt, abból a végén most visszajött valami. Nagyon nemes ellenfél volt a Híd SC ebben a bajnokságban. Nem is tudom mi döntött a két együttes között. Egyforma pontunk van. Gratulálok nekik is az egész szezonhoz. Ugyanúgy megérdemelték volna, mint mi.

 

Hogyan éltétek meg a pályán? Sokáig itt is döntetlen volt és a másik meccsen sem úgy alakultak a dolgok.

Őszinte legyek, én nem hittem el. Sokáig nem hittem el. Nagyon örülök, most is vegyes érzések vannak bennem. Igazság szerint benne van a fociban, de azért arra számítottam, hogy ők nyerni fognak.

Ha első vagy mindenképpen ünnepelni kell. Ha másodikak lettünk volna, akkor is ünnepeltünk volna, mert sikeres szezon volt, de így még szebb.

 

Hazai pályán sikerült végre bajnoknak lenni.

Szerencsés dolog ez is. A mi kezünkben is volt a sorsunk, de egyszer sem tudtunk élni vele. Így szerintem a rivális csapat engedte ki a kezéből a győzelmet. Szerencsés dolog, hogy hazai pályán tudunk ünnepelni. Még egy plusz, hogy így alakult.

 

 

Nem várt győzelem volt.

(Busa Imre, szakosztályvezető, Kiskunfélegyházi HTK)

Bevallom őszintén mi sem számítottunk rá. A pezsgőket is a büfések ajánlották fel, ami kapóra jött.

 

Elkezdődött az ünneplés is.

Hát az biztos. Három évvel ezelőtt nagyon nagy ünneplés volt, amikor megnyertük a bajnokságot. Tavaly kicsit alábbhagyott a hangulat, talán megszoktuk, hogy nyertünk. most viszont nem számítottunk rá.

Ezt a bajnokságot most mi buktuk el majdnem, kb. úgy, mint az előző években az ellenfeleink. Most úgy éreztem kicsit a múltkori meccs után, hogy talán a sors is közrejátszott. Nem számítottunk rá, hogy a Híd SC ilyen arányban ki fog kapni Halason. Én boldog vagyok, örülök, hogy végre hazai pályán tudunk ünnepelni, mert az előző két szezonban mindkétszer idegenben játszottunk az utolsó fordulóban. Élmény volt a játékosoknak és a szurkolóknak is, ahogy láttam az arcokat, ahogy jöttek az eredmények a másik találkozóról, az leírhatatlan.

 

Eleinte nem is hittétek el. Folyamatosan figyeltétek az eredményt.

Én már a 2-1-et se hittem el, de csak nem viccel ezzel senki. Az után 3-1 és 4-1 extázis volt. Ez a tavasz hagyott némi kívánnivalót maga után. Egy-két rangadót elveszítettünk. A végén azonban kijött a lépés.

 

G. Z.




 

Kövessen minket a Facebookon is!