Kék hírek 2015. június 10. 10:25 Forrás: Petőfi Népe

Ülnie kell a „mercis" bombariadóért?

Ülnie kell a „mercis" bombariadóért?
Letöltendő börtönbüntetésre ítélte – nem jogerősen – a Kecskeméti Járásbíróság azt a lajosmizsei férfit, akinek tavaly egy májusi hétfő reggelen nem akart bemenni dolgozni a Mercedes-gyárba, ezért bombariadót talált ki.

A vádirat szerint a 31 éves elsőrendű vádlott Zs. Ábel - aki a gyár alkalmazottja volt - tavaly május 26-án nem akarta felvenni a munkát, ezért rávette a másodrendű vádlottat, a bűncselekmény elkövetésekor fiatalkorú, 17 éves Györgyöt, hogy telefonáljon a gyárba, miszerint bomba van ott elhelyezve.

Zs. Ábel kivette telefonjából a SIM-kártyát, majd a mobillal a fiatalabb vádlott a 112-es segélyhívót tárcsázta. A Szombathelyi Hívásirányítási Központ ügyeletese jelentkezett, akinek György azt mondta, egy óra múlva robban a gyár, mert „megcsalt az a büdös k..va”. A féltékenységi motívum Zs. Ábel ötlete volt.

A lajosmizsei fenyegetőzőket már másnap elkapták a rendőrök. Az ügyészség a két lajosmizsei férfit közveszéllyel fenyegetés bűntettével vádolta, Zs. Ábel 2 év 6 hónap letöltendő börtönt kapott (de enyhítésért fellebbezett), míg Györgyöt 1 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélték, a végrehajtást két évre felfüggesztve. Utóbbi döntést a másodrendű vádlott elfogadta, így esetében jogerős a bíróság határozata.



 

Kövessen minket a Facebookon is!