Helyi hírek 2015. június 10. 11:40 Forrás: Petőfi Népe

A szóbeliken izgulnak az érettségizők

A szóbeliken izgulnak az érettségizők
A szóbeli vizsgákon adnak számot tudásukról az idei érettségizők. Az emelt szintű vizsgák csütörtökön zárulnak, míg a közép szintű szóbeli vizsgák jövő hétfőtől kezdődnek a gimnáziumokban és középiskolákban.

A 2014/2015-ös tanév május-júniusi vizsgaidőszakában megyénkben összesen 5592 diák jelentkezett érettségire, közép- és emelt szinten – közölte a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal. Az emelt szintű vizsgák a megye három városában (Kecskemét, Baja, Kiskunhalas), hét helyszínen zajlottak. Emelt szintű testnevelés gyakorlati vizsgát Baján (Bereczki Máté Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Sportiskola), valamint Kecskeméten (Lánchíd Utcai Általános Iskola, Kecskeméti Fürdő) tehettek az érettségizők.

Idén 3700 diák érettségizik közép szinten és 1892 diák emelt szinten Bács-Kiskunban. A választható tantárgyak közül az angol volt a legnépszerűbb (327 fő választotta), ezt követi a biológia (270 fő), a történelem (248 fő), a kémia-matematika (174 fő). Legkevesebben, egy-egy fő érettségizik latin, lovári, katonai alapismeretek és gazdasági ismeretek II. tantárgyakból. A középszintű szóbeli érettségi vizsgákat június 15-26. között tartják a középfokú intézményekben.
 

Közeleg a vakáció

Már csak ezen a héten kell iskolába járni a gyerekeknek. Országosan egymillió 267 ezer diák számára kezdődik péntektől 2,5 hónapos nyári vakáció. Az idei, 181 napból álló tanév hivatalosan június 15-ig, hétfőig tart, de több iskolában ezen napon már csak sportprogramok és egyéb foglalkozások lesznek. Az általános iskolákban 760 ezer, a szakiskolákban 106 ezer, a speciális szakiskolában 8200, a gimnáziumokban 188 ezer, a szakközépiskolákban 205 ezer tanuló számára ér véget a tanév. Az új tanév szeptember 1-jén, kedden kezdődik.


Fotó: illusztráció



 

Kövessen minket a Facebookon is!