Helyi hírek 2015. június 10. 12:10 Forrás: Petőfi Népe

Kényszerleszállást hajtott végre egy Gripen, katapultált a pilóta

Kényszerleszállást hajtott végre egy Gripen, katapultált a pilóta
Műszaki hiba lépett fel szerdán délelőtt egy Gripennél, a pilóta Kecskeméten kényszerleszállást hajtott végre, eszméleténél van.

A Honvédelmi Minisztérium rövid közleménye: 2015. június 10-én a Magyar Honvédség egyik JAS-39 C Gripen típusú repülőgépén a felszállás után a repülést veszélyeztető műszaki hiba lépett fel, aminek következtében a pilóta megfelelő biztosítás mellett 10 óra 52 perckor kényszerleszállást hajtott végre, ami közben katapultált. A pilóta eszméleténél van, orvosok vizsgálják.


A Petőfi Népe információi szerint már a felszállás után nem sokkal lehetett tudni, hogy nagy a baj. A gép 9 óra körül szállt fel, majd leszálláshoz készülődő a pilóta jelezte, hogy nem nyílik ki a gép futóműve. A kecskeméti reptérre mentőegységek érkeztek, rendőrök pedig 10 óra körül lezárták a 44-es utat és a Szentkirályra vezető utat. Úgy tudjuk, a gép addig volt a levegőben, amíg az üzemanyag ki nem fogyott belőle, ellenkező esetben tartani kellett volna attól, hogy a kényszerleszálló gép felrobban. A pilóta végül a kecskeméti légibázis területén hajtotta végre a kényszerleszállást.


Fotó: illusztráció


 

Kövessen minket a Facebookon is!