Helyi hírek 2015. június 11. 15:00 Forrás: ggmuvhaz.hu

Tündéri díjátadó 2015

Képgaléria
Tündéri díjátadó 2015
Idén immáron hatodik alkalommal hirdette meg a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület a Tündérszó Nemzetközi Meseíró Pályázatát. A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várták, melyre összesen 389 mese érkezett 6 ország 104 településéről. A legtöbb mesét sorrendben Székelyudvarhelyről (59), Budapestről (35), Felsőhegyről (17), Sárbogárdról (14), Sepsiszentgyörgyről (13), Biatorbágyról (13), és Székesfehérvárról (11) küldték.

Az eredményhirdetésre a 86. Ünnepi Könyvhét és 14. Gyermekkönyvnapok keretén belül június 6-án került sor a székesfehérvári Hetedhét Játékmúzeumban. A zsűritagok a Prima Primissima-díjas Sohonyai Edit írónő, a József Attila-díjas Kálnay Adél írónő és Adorján Viktor mese- és drámaíró voltak.

A díjátadón Iszkádi Erika, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és háláját fejezte ki minden pedagógusnak és szülőnek, akik áldozatos munkájukkal és odafigyelésükkel inspirálták a gyermekeket a pályázaton való részvételre. Továbbá köszönetet mondott Lezsák Sándor költőnek, a Magyar Országgyűlés alelnökének, a Tündérszó pályázat szellemi mecénásának.

Az eredményhirdetésen Brájer Éva, Székesfehérvár Megyei Jogú Város alpolgármestere is köszöntötte a díjátadóra érkezett ifjú meseírókat, szülőket, pedagógusokat és köszönetet mondott a zsűrinek, továbbá elmondta , hogy „a város mindig nagy szeretettel támogatja ezt a kezdeményezést, ez így volt ezelőtt is, így van idén is és így lesz ezután is.”

A zsűri a beérkezett pályázatokat két csoportban értékelte, melyekben két különdíjjal: díszoklevéllel és ajándékkönyvekkel jutalmazták a legjobb meseírók alkotásait, az I., II., III. helyezettek a díszoklevél mellett Varga Anikó egyedi, festett üveg dísztárgyait vehették át.  Lezsák Sándor a Tündérszó Nemzetközi Meseíró Pályázat valamennyi nyertesének könyvjutalmat adott, melyet Nagyváradi Róbert, az alelnöki kabinet tagja nyújtott át a győztes meseíróknak.
 

Kisebbek kategóriája:

I. helyezett:

Fonyódi Noel Benjamin

Áporka

A mese címe: A lehullott alma

 

II. helyezett:

Brassai Hanna

Marosszentgyörgy

A mese címe: Lóg a király a tudományon
 

III. helyezett:

Szaszák Luca

Bükkábrány

A mese címe: Anna, Panka és a Csumpi-Lumpuc
 

Különdíjasok:

Vajda Ádám (Budapest) „Kompi küldetése” című meséjét a zsűri a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület különdíjában részesítette.

Tarjányi András (Kiskunfélegyháza) „Egy orr kacifántos története” című meséjét a zsűri ajánlására Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata különdíjban részesítette.
 

Nagyobbak kategóriája:

I. helyezett:

Mixtai Márta Mirjam

Fichtenau

A mese címe: Fának lenni
 

II. helyezett:

Agárdi marcell

Kecskemét

A mese címe: Mese a szegény cyberlegényről
 

III. helyezett:

Csák levente

Gyód

A mese címe: Kémkölyök
 

Különdíjasok:

Virág Hanna (Budapest) „Hollók” című meséjét a zsűri a Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület különdíjában részesítette.

Osváth Noémi (Marosvásárhely) „A remény csillaga” című meséjét a zsűri ajánlására Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata különdíjban részesítette.



 

Kövessen minket a Facebookon is!