Helyi hírek 2015. június 12. 11:00

Királyok útján - Erdélyben

Királyok útján - Erdélyben
Erdélyi kiránduláson vett részt május 20-a és 23-a között a Határtalanul! program keretében a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola 46 hetedik osztályos tanulója, öt tanár kíséretével.

Útjuk során a gyerekek meglátogatták azokat a helyszíneket, ahol a magyar kultúra kiemelkedő alakjai születtek. Nagyszalontán megtekintették az Arany Jánoshoz, Csucsán és Nagyváradon Ady Endréhez fűződő emlékhelyeket. Kolozsváron Mátyás király szülőházát keresték fel. Túráztak a Tordai-hasadékban, ahol felelevenítették Szent László mondáját.

Nagyenyeden kiselőadást tartottak Bethlen Gábor fejedelemről. Így a tanulók megismerhették a magyar nyelvterület szellemi és tárgyi hagyományait, történelmi emlékeit A kirándulás során a múlt tisztelete, a hazához való kötődés erősödött a diákokban. Lehetőségük adódott a magyar-magyar személyes kapcsolatok kialakítására, elmélyítésére, ugyanis meglátogatták a tordai Jósika Miklós Elméleti Líceum diákjait, akik nagy szeretettel fogadták őket.

Az iskola tanulói az Emberi Erőforrások Támogatáskezelő és Határtalanul! program támogatásával vehettek részt ezen a kiránduláson, amely során felejthetetlen élményeket szereztek.




 

Kövessen minket a Facebookon is!