Kék hírek 2015. június 12. 10:30 Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Egyre több települési mentőcsoportja van a megyének

Egyre több települési mentőcsoportja van a megyének
A szanki és a jászszentlászlói települési mentőcsoport - 15-15 fővel - megtartotta rendszerbeállító és minősítő gyakorlatát, Szankon. A térségben gyakran fordulnak elő viharok, az átlagnál több csapadék hullik, melynek következtében nem kizárt a belvízi elöntés a településeken és környezetükben.



A vízkárelhárítási tevékenységre felkészült mentőerőkre nagy szüksége lehet mindkét településnek. A gyakorlat feltételezése szerint a nagy mennyiségű csapadék és a hirtelen jött viharos erejű szél komoly károkat okozott Szank és Jászszentlászló települések közötti útszakaszon, valamint lakóingatlanokat veszélyeztetett a kialakult belvíz. A gyakorlaton résztvevők legfőbb feladata a veszélyben lévő házak védelme, a helyreállítási munkálatok elvégzése volt.

A résztvevő mentőcsoportok a feladatokat színvonalasan hajtották végre, bizonyságot téve szakmai tudásukról. A települések önmentő képességének növelése érdekében, már húsz Nemzeti Minősítésen megfelelt, önkéntesekből álló települési mentőcsoport működik.


Fotó: illusztráció


 

Kövessen minket a Facebookon is!