Helyi hírek 2015. június 12. 12:20

Vizet osztanak a városházánál

Képgaléria
Vizet osztanak a városházánál
A rendkívüli hőségre tekintettel munkaidőben vizet osztanak a városháza árkádja alatt, a VSZKSZ naponta kétszer fellocsolja a Kossuth utcát, és a város főbb útjait, valamint a városháza auláját bárki igénybe veheti egy rövid hűs felfrissülésre – hívta fel a figyelmet Balla László alpolgármester.

Mint ismert, az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére kiterjesztette és egyúttal másodfokúra emelte a péntekre korábban kiadott hőség miatti figyelmeztetését. A többek között Bács-Kiskun megyére is vonatkozó veszélyjelzés szerint a maximumhőmérséklet délután 30-33 Celsius-fok között alakul, és késő este is csak 19-24 fokig esik vissza a hőmérséklet. A meteorológiai szolgálat figyelmeztetése szerint a kánikula vasárnap tetőzik.

Az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) tájékoztatása szerint az országos tiszti főorvos csütörtök déltől hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást rendelt el. Az ÁNTSZ arra figyelmeztet, hogy a nagy hőség bárkinél okozhat egészségi panaszokat, kellemetlen tüneteket, dekoncentrációt, különösen veszélyeztetettek például a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők.
Balla László alpolgármester

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!