Helyi hírek 2015. június 15. 20:55

Az anyukákért, a születendő, egészséges gyermekekért buliztak

Képgaléria
Az anyukákért, a születendő, egészséges gyermekekért buliztak
Ismét közelebb kerültünk ahhoz, hogy a kórház aktív funkcióit visszahozzuk Félegyházára – mondta a félegyházi kórház igazgatója, amikor átvette Lajos Zoltántól a közelmúltban megrendezett jótékonysági retro diszkóban összegyűlt több, mint másfél millió forintos adományt. Dr. Körtvélyessy András arról tájékoztatta a sajtó munkatársait, hogy ez az összeg, illetve az önkormányzati bál támogatásából származó közel 300 ezer forint korszerű nőgyógyászati műszerek beszerzését, illetve cseréjét teszi lehetővé.

A támogatásnak köszönhetően a kórház ultrahangos készülékek vásárlására és a CTG vizsgálatokhoz szükséges műszerek egységeinek cseréjére kapott lehetőséget. Ennek köszönhetően javul a nőgyógyászati szakrendelés minősége. Az új műszerek már a terhesség 5. hetétől részletesebben tudják kimutatni a nőgyógyászati elváltozásokat, és érzékelni lehet a méhen kívüli terhességet is. Ami legalább ennyire fontos, hogy a vizsgálatokat várakozás nélkül tudják elvégezni – tette hozzá a kórház igazgatója.

Lajos Zoltán a retro diszko szervezője januárban döntötte el, hogy jótékonysági célra fordítják a bevételt. Polgármesteri segítséggel döntött úgy, hogy ennek legjobb kedvezményezettje a városi kórház lehet, ezen belül is a nőgyógyászat, bízva abban, hogy előbb-utóbb ismét lesz szülészet Félegyházán. Megismerve a célt, várakozáson felüli volt az érdeklődés. Az esten megtelt a Rocktár. Sőt, a jegybevételeken kívül, magánszemélyek és vállalkozók 460 ezer forintot adtak a nemes cél megvalósítására.

Az aktív szülészet visszaállításáról a kórház nem mondott le, mondta dr. Körtvélyessy András. Az ehhez szükséges feltételek megteremtése azonban még hosszú időt fog igénybe venni, és nem csak a város döntésén múlik. A kórház azonban mindent megtesz ennek érdekében. Az adomány nyújtotta lehetőség mindenesetre biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a várandós félegyházi nők ellátását. Ezért köszönet illet mindenkit (magánszemélyeket és vállalkozókat egyaránt), akik hozzájárultak a nélkülözhetetlen eszközök beszerzéséhez.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!