Helyi hírek 2015. június 16. 09:45

15. tanévét zárta a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola

Képgaléria
15. tanévét zárta a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola
Ahhoz, hogy a gyermek a szépséget felfogja, megértse, nem elég csak a tehetség. Tanulással kell a fogékonyságot megszerezni, tökéletesíteni. Az így megszerzett, és idővel kialakult szépérzéket méltán nevezhetjük ízlésnek. Az ízlésnevelés a tanár egyik fő feladata a művészetoktatásban. Iskolánkban jól felkészült pedagógusok mindent megtesznek ezért a különböző tanszakokon – mondta Jankovszki Zoltán, a Kiskun Alapfokú Művészeti Iskola vezetője a tanévzárón.

Jankovszki Zoltán szólt arról is, hogy a tanév során 667 tanuló alkotó és önkifejező készségének kibontakozását segítették a zene-, tánc, képző-, és színművészet területén. Különös gondot fordítottak a művészeti területen továbbtanulni vágyók gondozására.

Az intézményvezető arról is beszámolt, hogy az év során számos előadással szerepeltek városi rendezvényeken ,és több önálló bemutatót is tartottak a növendékek. A kirándulások sem hiányoztak a közösségi programok közül.

A tanév értékelését követően a legkiválóbb ifjú művészpalántákat elismerő oklevéllel jutalmazták, ezt követően pedig mindenki kézhez vehette a bizonyítványát.

s-r



 

Kövessen minket a Facebookon is!