Helyi hírek 2015. június 17. 09:00

Félegyházán szeretik a virágokat

Képgaléria
Félegyházán szeretik a virágokat
Pompázzanak városszerte ezer színben az előkertek, nyíljanak tarka virágok az udvarokon, gyönyörködjön a szem, derüljön a lélek az erkélyek láttán! Ezt szeretnék elérni a Virágos Félegyházáért felhívás kiírói: Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata és a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület.

Idén ötödik alkalommal csendül fel a jól ismert mottó: Legyen virágosabb városunk! Valójában azonban nem versenyről, sokkal inkább összefogásról van szó, egy mindannyiunk számára kedves ügy érdekében – hangsúlyozza Kovács Gyula a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület tagja.

– Sokat tehet az önkormányzat azért, hogy Félegyháza méltóképpen szerepeljen a Virágos Magyarország versenyen, ahogy a cégek, vállalkozások, intézmények is, de a legtöbbet mégis a lakosság tudja hozzátenni saját lakókörnyezete gondozásával, ápolásával és a közterületek rendjének megőrzésével – foglalta össze Kovács Gyula, aki abban bízik, hogy egy ilyen ösztönző verseny erre is ráirányítja az emberek figyelmét.

Margitka néni, a szorgos városszépítő nem a díjért, vagy elismerésért, hanem a látványért és a gondoskodás öröméért tölti napjai legértékesebb óráit a kertben.

– Ezt tessék megnézni! Milyen szép és különleges virág! Most harmadéves. Tegnap egész délelőtt kötözgettem őket – mutatja a Móra és a Szent János tér sarkán lévő háztömb előtti kiskert ékességeit. Nagy Lászlóné, vagy, ahogy mindenki ismeri, Margitka néni nagy szeretettel gondozza az előkertet és a háztömb mögötti kiskertet. A 84 éves hölgynek ez napi elfoglaltságot, örömöt és sikerélményt ad. Ahogy mondja, élteti, hogy látja: van értelme annak, amit csinál.

– Nézegetem, figyelem a növényeket, tudom, hogy holnapra kivirágoznak. Napi öt-hat órát töltök el kapálással, műtrágyázással és kötözéssel. Virágot három embernek szoktam adni. Annak, aki tud biciklizni, annak, aki nem, meg annak, aki most tanulja – teszi hozzá huncut mosollyal.

Bár sokan követnék Margitka néni példáját! Ez a célja a Virágos Félegyházáért! felhívásnak is, amelyre jelentkezhetnek magánszemélyek, közösségek, vállalkozások, intézmények… akik előkertjüket, erkélyüket, vállalkozásuk előkertjét, az általuk gondozott közterületet a versenyre nevezni kívánják. Kategóriánként szakmai zsűri dönt a legvirágosabb kert kiválasztásában. A legszebb kert tulajdonosa oklevelet, dísztáblát és a támogatók által felajánlott ajándékot vehet át a XVII. Kiskunfélegyházi Libafesztivál keretében, idén szeptemberben.

Jelentkezési határidő június 30., zsűrizés augusztusban. Jelentkezési lap letölthető a www.kiskunfelegyhaza.hu oldalról, valamint beszerezhető a városi könyvtárban, a művelődési központban és a Tourinform irodában.




 

Kövessen minket a Facebookon is!