Kék hírek 2015. június 17. 14:15 Forrás: Petőfi Népe - police.hu

Álpénzügyőr zsarolt ki milliókat - videóval

Pénzügyőrnek adta ki magát az a 41 éves férfi, aki letartóztatással fenyegetve több millió forintot zsarolt ki egy férfitől Bugacpusztaházán. Sz. Levente többet akart, de a második találkozóra már rendőrök is mentek.




A Bács-Kiskun megyei rendőrök elfogták és őrizetbe vették azt a 41 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint „hivatalos minőséget színlelve”, büntetőeljárással és letartóztatással fenyegetve több millió forint átadására kényszerítette a sértettet.

A rendőrség tájékoztatása szerint egy ismeretlen férfi június 8-án egy mezőgazdasági gép vásárlása ürügyén megjelent a sértett bugacpusztaházi tanyáján, ahol az adóhatóság munkatársaként mutatkozott be. A zsaroló azzal fenyegette meg a férfit, ha nem ad át több millió forintot, akkor letartóztatással is járó büntetőeljárást indít vele szemben. Az ijedt sértett a követelt összeg nagy részét átadta.

Három nappal később a hivatalos eljárás elmaradása érdekében újabb milliók átadását követelte az álfinánc, ezért egy személyes találkozót beszélt meg a sértettel. A találkozóra a Bács-Kiskun megyei rendőrök is elmentek, június 12-én Budapesten, a kizsarolt összeg átadásakor tetten érték és elfogták a szabadszállási Sz. Leventét.

A 41 éves férfit - aki egyetlen állami szervezetnek sem munkatársa - a nyomozók zsarolás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki. A rendőrök kezdeményezik az őrizetbe vett férfi előzetes letartóztatását.



 

Kövessen minket a Facebookon is!