Sport 2015. június 21. 10:00

Mozgalmas nyár előtt állnak az asztaliteniszezők

Képgaléria
Mozgalmas nyár előtt állnak az asztaliteniszezők
Az amatőr és a profi bajnokságok befejezését követően sem állt meg az élet a Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola háza táján. Nyáron a fiatalok számára napközis tábor indul, emellett augusztus 7- 15. között Karsai Ferenc szervezésével idén is megtartják az ETTU- nemzetközi tábort városunkban. A bajnoki szezon után az is biztossá vált, hogy ősztől nem indít Extra Ligás férfi csapatot a FASI, helyette félegyházi játékosokkal a férfi NBI-ben szerepelnek, emellett tervbe van véve egy női NBI-es csapat kialakítása is, amihez támogatókat keresnek.

Mozgalmas szezont zárt a FASI, felnőtt és utánpótlás szinten is voltak jó eredmények.

(Busi Lajos, koordinátor, edző, Félegyházi Asztalitenisz Sportiskola)

Szeptembertől kezdve versenyeket rendeztünk, 11 kisebbet korosztályos és felnőtt szinten. A felnőtteknek ősztől városi bajnokságot tartottunk, amit a Kórház csapata nyert, Kiskunmajsa második lett.

 

A nemzetközi asztalitenisz szövetség részéről Busi Szabinát az év ifjúsági játékosának választották.

Sajnos nagy álmunk omlott össze azzal, hogy nem tudtunk kijutni a spanyolországi világversenyre, amire még februárban leadtuk a nevezésünket. A számításainkat keresztülhúzta a paralimpiai bizottságnál kialakult botrány, emiatt az olimpiai bajnok Pálosi Péter sem utazott Spanyolországba. Szabina ősszel és tavasszal országos bajnokságot nyert, parasportolóként a 11. kategóriában versenyez, egyensúlyi problémái, kettős látása és súlyos asztmás allergiája van.

 

Milyennek tekinthető a félegyházi asztalitenisz élet?

2014. májusában jöttem ide Majsáról. Kiskunmajsán négyasztalos sportiskolát üzemeltetek. Ezt a későbbiekben a felszereléseivel át szeretném hozni Félegyházára. Az asztalitenisz élet egyre jobban működik itt. 2015-ben 10 versenyt szerveztünk, amire más településekről is érkeztek jelentkezők. A gyerekeket többféleképpen próbáljuk lekötni, szervezünk ügyességi foglalkozásokat is.

A terembe 10-12 NB-s szintű sportoló jár be, gyerekek közül 20-25-en, idősebbek közül 40-50 fő ragad rendszeresen ütőt. Azt tapasztalom, hogy egyre többen megszeretik az asztaliteniszt, iskolákban is népszerűsítjük a sportágat.

 

Folyamatos foglalkozások nyári programok.

Napközis tábort szervezünk június 29-től egyhetes turnusokban maximum 20 fő részére 5-18 éves kor között igény szerint. Emellett Karsai Ferenc július 26-tól augusztus végéig Balatonfüreden tart nemzetközi tábort, ahová 30- 40 országból érkeznek fiatalok. Félegyházán augusztus 7-15. között a hagyományos ETTU- nemzetközi tábortrendezik meg, amin a legtehetségesebb fiatal reménységek vesznek részt 20-30 országból.

 

Jövőre nem lesz Extra Ligás csapat.

Karsai Ferenccel arra az álláspontra jutottunk, hogy félegyházi kötődésű játékosokkal folytatjuk a továbbiakban. Korponai Zoltán, Pengő Gábor, Erdélyi Szabolcs, Varga Károly és Medjugorac Marko erősítheti a csapatot. Szeretnénk egy női NBI-et is, ami még szervezés alatt áll. Bő egymillió forint kell a megvalósításhoz.

 

 

G. Z. 

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!